Una mà sostenint un mòbil

Un poble del Solsonès, incomunicat: un setmana sense Internet

L'alcalde del municipi lamenta que aquesta situació perjudica als comerços i empreses

El municipi de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès) porta una setmana sense connexió a Internet (ADSL). Segons ha explicat l'alcalde, Francesc Riu, els problemes van començar dijous passat i a dia d'avui encara no s'han solucionat.

La situació s'agreuja, ja que «al municipi ja comença a haver-hi molta afluència de gent i suposa un gran problema per als comerços i empreses». A més, Riu s'ha queixat de la resposta que ha donat la companyia que subministra el servei –Telefónica-, ja que, segons ha dit, «els primers dies ni contestava». Ara, ha dit, els han promès que el problema s'arreglarà aquesta setmana, però Riu es mostra escèptic. 

La Generalitat ofereix suport als afectats

El batlle de Sant Llorenç de Morunys també explica que des de dilluns als clients de Movistar «els falla o no tenen cobertura». Segons ell, molts comerços i empreses havien optat per ampliar les dades del mòbil per suplir la manca de connexió a Internet i, per tant, també es veuen afectats pels talls en la connexió de cobertura mòbil.Riu ha explicat que s'han plantejat la possibilitat de fer una denúncia  conjunta, però ha dit que de moment no ho tiraran endavant, ja que la Generalitat  els ha dit que «a efectes legals no és possible fer-ho». Per tot plegat, el consistori recomana als veïns afectats que presentin una queixa a la companyia i ha assegurat que donaran suport a qualsevol iniciativa que sorgeixi.