YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sant Pere de Torelló tanca parcs infantils i suspèn activitats per contenir la Covid

El Procicat ho ha ordenat després que s'hagin disparat els contagis per les trobades socials

Façana de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, municipi de la comarca d'Osona
Totes les activitats del municipi de Sant Pere de Torelló han quedat suspeses. | Google Maps

L'Ajuntament de Sant Pere de Torelló, a la comarca d'Osona, ha tancat des d'aquest dimecres els parcs infantils i ha cancel·lat les activitats programades durant una setmana, seguint les indicacions del Procicat. Amb l'objectiu de contenir la pandèmia de la Covid-19, s'han tancat places i pistes poliesportives i s'han cancel·lat les activitats esportives, extraescolars i religioses. Segons el consistori, des de fa un mes es van disparar els rebrots de coronavirus i actualment la situació epidemiològica al municipi és «greu».

Segons el darrer balanç del Departament de Salut, el risc de rebrot al municipi és de 6.179 punts, mentre que la velocitat de transmissió del virus, l'Rt, se situa en 2,87. Les mesures s'allargaran fins al pròxim dimecres i segons l'evolució dels indicadors epidemiològics es valorarà la situació i el Procicat decidirà si caldrà prorrogar aquestes restriccions o no. 

En altres municipis veïns de la comarca d'Osona, com Orís, Torelló i Sant Vicenç de Torelló, la situació epidemiològica també és complicada, amb el risc de rebrot per sobre o molt a prop de 1.000 punts i una Rt per sobre de l'1. En el conjunt de la comarca, el risc de rebrot està avui en els 625 punts, mentre que l'Rt ha arribat a l'1,26. 

Les relacions socials, focus de contagi en aquest municipi d'Osona

L'alcalde del municipi, Jordi Fàbrega, ha enviat un missatge a través de les xarxes socials demanant màxima cautela i evitar fer trobades per aconseguir millorar la situació en aquest poble de 2.500 habitants. Segons ha explicat Fàbrega, «tots els casos que es donen a Sant Pere de Torelló són fruit de relacions socials, dinars i trobades, sent el principal element de contagi al municipi».

En el seu missatge a la ciutadania, el batlle santperenc ha assenyalat que «si entre tots fem un esforç, dimecres vinent podrem aixecar aquestes mesures». Cal recordar que en la darrera setmana s'han registrat 43 nous contagis.


Comentaris

envia el comentari