Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Santa Perpètua de Mogoda impugna la llicència d'obres del nou centre logístic d'Amazon

El consistori considera que no s'ha tingut en compte l'impacte que pot tenir la nova activitat en la mobilitat de la carretera B-140 i l'AP-7

Amazon ha adquirit la llicència d'obres per la seva nova nau al sector de Can Rabella de la localitat   | Amazon

 

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha presentat un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'Ajuntament de Barberà del Vallès del mes de juliol, que atorgava la llicència d'obres menors a l'empresa Amazon Spain Fullfillment, SL. per a la nova nau construïda a la parcel·la del sector de Can Rabella.

El consistori perpetuenc considera que el procés d'implantació no ha tingut en compte l'impacte que pot tenir el nou centre logístic de la multinacional nord-americana sobre la mobilitat de la carretera B-140 i l'AP-7 i demana que els ajuntaments afectats i la Generalitat analitzin mesures per evitar aquestes afectacions, especialment en les hores punta.

La presentació d'aquest recurs al Jutjat Contenció Administratiu de Barcelona dona continuïtat a les actuacions iniciades pel Consistori perpetuenc la passada tardor quan va tenir coneixement de la implantació d'un centre logístic d'Amazon al sector de Can Rabella.

  

Suposat incompliment urbanístic, segons el consistori

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha explicat que, després d'un any de peticions, finalment al mes de juliol els serveis tècnics i jurídics de l'Ajuntament van poder tenir accés als expedients d'aquesta implantació i ha assegurat que  l'anàlisi de la documentació referma la convicció del consistori que en la tramitació d’aquest planejament s’han incomplert determinacions urbanístiques, informes preceptius i audiència a interessats que poden fonamentar l'anul·lació d'aquestes.

  

En aquest sentit, assenyala que  l'únic estudi de mobilitat relacionat amb l'expedient es va aprovar l'any 2003, amb anterioritat a la legislació de la mobilitat i que, a més, es referia a una tipologia d'activitat que no es correspon amb la que finalment es vol implantar. "«En aquests moments, la situació de la B-140 i els enllaços de la mateixa amb l’AP-7, el sistema que haurà d’absorbir la mobilitat generada per la nova implantació, ja es troben totalment saturats en les hores punta», ha recordat l'alcaldessa.

També et pot interessar...