Santi Cañizares i Mayte García, en un acte solidari per recaptar fons per la lluita contra el càncer infantil

Santi Cañizares recorda el seu fill Santi, mort amb només 5 anys: «Ets el més bonic»

L'exfutbolista internacional ha homenatjat el seu petit en el tercer aniversari de la seva defunció

L'exporter internacional Santi Cañizares i la seva dona, Mayte García, van patir la pèrdua més dura el 23 de març de 2018. Santi, un dels seus trigèmins, moria amb només 5 anys després d'una dura lluita contra el càncer. Han passat tres anys des de llavors i encara que han après a conviure amb el dolor, el record del seu fill sempre està present. Aquest dimarts, amb motiu de l'aniversari de la seva mort, l'exjugador de Celta, València i Reial Madrid ha volgut dedicar-li unes paraules al petit Santi per a retre-li homenatge.

En una publicació a la seva xarxa social Instagram, l'ara analista futbolístic a Movistar i Cadena Cope ha escrit un emotiu text: «Tres anys sense tu... tres vides des de llavors. I les que ens queden... Estigues tranquil, aquí tot en ordre». Aquestes paraules anaven acompanyades d'una imatge en què es veu pare i fill caminant de la mà pel passadís d'un hospital.

Mayte García també recorda el seu petit

Santi Cañizares no ha estat l'únic que ha recordat el petit Santi en aquesta data tan especial i dolorosa, ja que també ho ha fet la mare del petit, Mayte García. També en una publicació a Instagram, la dona de l'exporter internacional també ha tingut paraules de record pel seu fill.

«3 anys sense tu. La meva llum, la meva guia... Encara que no t'ho creguis continuo aprenent de tu cada dia. I com més temps passa encara ho valoro més, la lliçó més gran que ningú em va saber donar i la més simple: valorar el que la vida ens presenta i que ens fa ensopegar. Ajudar als qui tens, però sobretot aprendre a cuidar-los. I el més important viure i aconseguir el que et proposes, i mai rendir-se, mai de la vida! Com et trobo a faltar, petit. T'estimo», ha escrit Mayte García.

Una dura batalla

Santi Cañizares i Mayte García van donar la benvinguda als seus trigèmins, Santi, Índia i Martina, el 22 de febrer de 2013. La parella va viure l'arribada dels seus tres fills amb plena felicitat, però aviat una colpidora notícia va estroncar els plans de la família. Santi, l'únic nen dels trigèmins, va ser diagnosticat amb càncer, una malaltia contra la qual va lluitar durant més d'un any. Finalment, el 23 de març de 2018, el petit perdia la vida.

En una publicació a les xarxes socials, l'exjugador escrivia després del dur tràngol: «El meu fill Santi ha mort. Crec que haig de ser jo qui us ho expliqui, en agraïment per totes les mostres de suport i afecte que he rebut de vosaltres. Ha marxat envoltat de pau, i havent comprès la seva missió en aquests cinc anys que ens ha acompanyat».

«Ell va venir a complir una missió»

La defunció del seu fill va ser una garrotada molt gran per a Santi Cañizares i Mayte García, així com per a la resta de la família. «Som persones de fe, creiem que el nostre fill, el seu germà, està en un lloc fantàstic, a prop de Déu i que al final ell va venir aquí a complir una missió», explicaven els pares del petit Santi un any després de la seva mort.

Després de la pèrdua del seu fill, Santi i Mayte s'han involucrat en nombroses causes per a recaptar diners per a la recerca contra el càncer infantil. I sempre homenatgen el seu petit en les dates més assenyalades.