Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb Santiago Niño Becerra i cercle vermell amb bitllets d'euro

Niño Becerra deixa tots atònits amb el seu pronòstic per al 2024: 'Una bona dada'

Santiago Niño Becerra, el famós economista, preveu que "la inflació deixarà de ser un problema" en uns mesos

Santiago Niño Becerra ha iniciat el nou any 2024 amb un pronòstic que sens dubte deixa molt més tranquil·la la població espanyola. Tot i les últimes crítiques contra el Govern de Pedro Sánchez, per les decisions preses sobre l'elevada despesa en ajudes, Niño Becerra ha estat més positiu.

Sense enviar un missatge extremadament optimista, el veterà economista ha avançat el que pot passar els mesos vinents. Sobretot, amb la inflació subjacent, assenyalant que "en els últims cinc mesos està caient i això suposa una bona dada". Fa uns dies, aquest avançava a X aquest descens significatiu dels últims mesos.

Niño Becerra ha exposat a Todo es mentira (Cuatro), que "la inflació general està molt influïda pels preus de l'energia i del gas". I això, en el cas del nostre estat, "té molta importància", ha dit en ple directe.

El pronòstic positiu de Santiago Niño Becerra respecte a la inflació per al nou any

Alhora, aquest ha dit que, davant aquesta situació, la inflació subjacent està baixant (fins al 3,8% al desembre), encara que sigui de forma pausada. Per ell, és una bona novetat perquè "anticipa que al llarg dels pròxims mesos la inflació deixarà de ser un problema".

El cas és que avisa que aquest canvi no serà un dia per l'altre i caldrà esperar. I és que sempre hi ha "un decalatge de dos o tres mesos respecte a l'anunci d'una caiguda de preus i la manifestació del preu als mercats i botigues". Així ho explicava detalladament a Todo es mentira fa uns dies.

Així i tot, un dels economistes més reconeguts del país deixava aquest avís. "S'ha de tenir molta cura perquè en aquest procés inflacionari que hem tingut hem vist que algunes empreses, sobretot en alimentació, han elevat força els preus per obtenir més beneficis".

"Aquesta regla de tres baixa els preus, baixa la subjacent, baixa l'energia, demà veurem com abaixa el preu de l'oli d'oliva, els cereals... no és directa", deia un Niño Becerra que encara no se'n refia 100% del que pugui passar.