Confinament: Dues capitals espanyoles tornen a fase 2

S'ha pres la decisió per l'increment de casos detectats en aquestes zones

Passatgers amb mascareta en una estació de tren
Dues noves capitals de província, confinades | CatalunyaDiari

El govern de l'Aragó ha anunciat aquest dilluns, 13 de juliol, que la capital, Saragossa, juntament amb la seva àrea d'influència i la ciutat d'Osca, tornaran avui mateix a la Fase 2 de la desescalada i se sumaran a les altres comarques de la regió que ja fa setmanes que hi són. 

Segons fonts del govern, l'increment de casos de coronavirus detectats en aquestes zones i la tendència a seguir augment en els pròxims dies ha obligat a prendre la decisió. 

Sira Repollés, consellera de Sanitat del govern aragonès, ho ha anunciat aquest dilluns i ha afegit que aquests territoris, juntament amb les quatre comarques que van retrocedir en la desescalada el passat 22 de juny —Cinca Mitjà, Baix Cinca, la Llitera i Baix Aragó-Casp— romandran en una «Fase 2 flexibilitzada», tot i que encara no s'han concretat les mesures i diferències en aquesta 'nova' fase. 

Amb aquesta decisió ja són tres les capitals de província que estan confinades, en major o menor mesura, a tot l'Estat. Lleida —i la seva comarca, el Segrià— va ser la primera i ara la seguiran Saragossa i Osca. A més, també hi ha confinades les altres quatre comarques aragoneses i zones de la província de Lugo, a Galícia.

La mascareta ja és obligatòria a més de la meitat d'Espanya

La decisió arriba precisament aquest dilluns, 13 de juliol, quan s'ha aprovat definitivament que l'ús de mascaretes també sigui obligatori a l'Aragó sempre que se surti al carrer, hi hagi o no distància de seguretat.

Sira Repollés i el director general de Salut Pública, Francis Falo, compareixeran al llarg d'aquesta tarda per donar més detalls sobre la mesura i especificar quines excepcions hi haurà.  

El govern aragonès ha volgut demanar de nou una crida a la responsabilitat dels ciutadans per evitar que el virus segueixi propagant-se i obligui les autoritats a prendre noves mesures restrictives com les d'aquest dilluns. 

Les autoritats demanen als aragonesos que respectin la distància mínima social i que compleixin amb les normes sanitàries establertes, com ara l'ús de mascareta obligatori —hi haurà sancions per qui no compleixi— o rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic. 

La decisió de les mascaretes obligatòries també va arribar primer a Catalunya, però amb el pas dels dies s'hi han anat sumant altres comunitats autònomes. Les Illes Balears, Extremadura, Aragó i Andalusia ja han aprovat les mesures, i en algunes d'elles ha entrat en vigor aquest dilluns.

A més, La Rioja, Astúries, Múrcia, Cantàbria i Navarra també aprovaran la mesura al llarg d'aquesta setmana. Altres comunitats, en canvi, han anunciat que de moment no està previst valorar una mesura d'aquesta mena, però que dependrà de com avancin els brots en aquestes zones.


Comentaris

envia el comentari