Coronavirus 2020

Mor als 30 després de jugar a contagiar-se expressament en una 'Festa-Covid'

Aquesta moda s'està estenent pels Estats Units, elevant el nombre de contagis

Encara hi ha molta gent que no creu  que aquesta pandèmia que estem vivint a àmbit mundial sigui real. Amb milers de persones contagiades i altres tantes mortes arreu del món, hi ha qui se la juga posant la seva vida i la dels altres en risc. Això mateix és el que li va passar a un jove de 30 anys quan va assistir a una 'festa-Covid' als Estats Units d'Amèrica.

Des que va començar la crisi sanitària, al país liderat per Donald Trump, s'han anat succeint nombroses reunions de persones amb l'única intenció de contraure el virus, les famoses 'festes-Covid'. L'objectiu principal d'aquestes 'festes' és contagiar per aconseguir tenir anticossos. Però aquest jove de Texas no va creure que la Covid fos real i va acabar morint a conseqüència de la malaltia.

Festes amb un positiu amb ànim de contagiar als assistents

Segons han explicat des de l'Hospital Metodista a Sant Antoni on el jove va morir, aquest es va reunir amb un infectat  per comprovar la veracitat de virus. La doctora Jane Appleby així ho relatava a 'The New York Times': «Es tracta d'una festa organitzada per algú diagnosticat amb la Covid-19, i la seva intenció és comprovar si el virus és real  i veure quants s'infecten».

Appleby explica que el jove, abans de morir, li va confessar a una infermera que havia assistit a una d'aquestes festes, una cosa de la qual es va penedir quan ja era massa tard: «Crec que vaig cometre un error. Vaig pensar que això era un engany, però no ho és» van ser les seves últimes paraules.

«No vull ser alarmista, només intentem compartir alguns exemples per ajudar a la nostra comunitat a què s'adoni que  el virus és seriós i es transmet fàcilment» afegeix la doctora advertint sobre la moda d'assistir a aquesta classe de festes.

El país més afectat a escala mundial

Aquest fet posa de manifest l'arriscat que és assistir a una d'aquestes reunions amb l'única finalitat de contraure la malaltia. Un costum que s'està estenent pels Estats Units i que posen en escac a país que ja encapçala la llista amb el nombre més gran de persones mortes a conseqüència del virus.

«Assistir a una festa d'aquest tipus pot ser el camí cap a una mort prematura, o una per fatiga crònica i implacable, dolor al pit, dificultat per respirar i febre diària. Això si se sobreviu» assegura el Dr. Glatter, metge d'emergències de l'Hospital Lenox Hill a Manhattan.