Manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona

SCC i diversos partits d'esquerres convoquen a Barcelona una manifestació contra la Llei Celaá

Tindrà lloc el 2 de desembre a davant de la seu de la Delegació del govern espanyol a Catalunya

La reforma de la llei educativa —encara no en marxa, però ja aprovada, la setmana passada, per part del Congrés dels Diputats—, ha aixecat una forta polseguera: tanta, que el PP, Ciutadans i Vox van anunciar recursos per aturar-la per diverses qüestions però en especial pel fet que, des del seu punt de vista, es deixa de blindar el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament. Les tres formacions estatals de dretes no són les úniques que es mostren en contra de la LOMLOE, coneguda popularment com a Llei Celaá pel cognom de la ministra d'Educació.

Diversos partits d'esquerres s'alien amb SCC per convocar una manifestació contra la Llei Celaá

N'hi ha d'altres que també mostren la seva indignació pel fet que es garanteix la continuïtat del sistema d'immersió lingüística a Catalunya. Es tracta de diverses formacions autodenominades progressistes, però no-nacionalistes catalanes, amb poc pes i sense representació a la política institucional, que s'han donat la mà amb l'entitat cívica Societat Civil Catalana per convocar una manifestació contra la Llei Celaá a Barcelona.

La cita és el proper dimecres, dia 2 de desembre i, a banda de Societat Civil Catalana, la convoquen aquestes formacions, entre les quals es troben el Partit Feminista, Centro Izquierda de España, Alternativa Ciudadana Progresista, Asamblea Social de la Izquierda de Cataluña, Unidos Sí, Izquierda en Positivo, Somos España i el Partido Socialista del Trabajo, que s'ubiquen en l'eix ideològic progressista, a més d'una escissió del PSC anomenada Líneas Rojas.

Una manifestació promoguda «netament per forces d'esquerres»

Tots ells criden a la manifestació contra la llei proposada pel govern espanyol i que ja compta amb el vistiplau del Congrés dels Diputats —tot i que encara resta pendent el tràmit d'adaptació al Senat—, perquè creuen que exclou la llengua castellana com a vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i la «margina». Des de l'organització destaquen que es tracta d'una manifestació promoguda «netament per forces d'esquerres» perquè volien deixar clar que «no tan sols la dreta s'oposa a la Llei Celaá».

Així doncs, el primer dimecres del mes de desembre, la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya serà l'escenari de la concentració, que unirà diversos petits partits progressistes i SCC en una convocatòria que ha sorprès no tant pel motiu de la manifestació com per la índole de les entitats convocants.