Edifici de SEAT Componentes, al Prat de Llobregat, gener de 2016

SEAT confirma un segon ERTO per a la plantilla de producció

La companyia preveu presentar l'expedient per causes organitzatives un cop reprengui la producció de cotxes

SEAT  prepara un segon ERTO  que afectarà, aproximadament, uns 11.000 treballadors. La direcció de l'empresa automobilística  ha comunicat als sindicats els seus plans aquest divendres i a partir de dilluns començaran a negociar. El motiu, segons diu SEAT, és que «mentre que les mesures acordades de prevenció i protecció per vetllar per la salut  dels empleats estiguin en vigor, no es podran recuperar els nivells de producció previs a la crisi de la Covid-19».

L'automobilística diu que l'ERTO s'aplicarà «de forma gradual» i amb les mateixes condicions econòmiques  que l'actual, és a dir, complementant la prestació de desocupació fins al 80% del sou de cada empleat. La xifra d'afectats per la suspensió temporal de contracte s'anirà reduint «a mesura que s'incrementi el volum de producció», amb una durada màxima de l'ERTO de vuit setmanes.

 

L'ERTO s'iniciarà el pròxim 27 de maig

Està previst que aquest segon expedient  s'iniciï un cop es reprengui la  producció de cotxes, prevista inicialment per al 27 de maig. Malgrat això, aquesta és una data que l'empresa encara no té tancada. A diferència de l'ERTO que està en vigor actualment, i que és per causa major, aquest segon és per raons organitzatives.