La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Seat, primera empresa que vacunarà a les seves instal·lacions a Catalunya

La companyia començarà amb uns 800 treballadors de més de 58 anys a partir de dijous

Seat és la primera empresa que vacunarà a les seves instal·lacions. La multinacional amb seu a Martorell començarà aquest dijous a administrar vacunes, en coordinació amb Salut, als seus treballadors de més de 50 anys. En concret, es començarà amb els majors de 58 anys, que són uns 800, i s'anirà baixant l'edat a mesura que avanci el procés d'immunització. 

El Govern i SEAT esperen que en els propers dies es pugui també ampliar la campanya de vacunació a altres persones que visquin o treballin a l'entorn del Baix Llobregat i que estiguin en les franges d'edat seleccionades per rebre el vaccí. La vacunació es farà en un espai annex a Seat, amb el personal sanitari intern de la multinacional, i amb vacunes de Salut.

Tot el procés de vacunació es farà en coordinació amb Salut

El 26 de febrer, la conselleria de Salut i Seat van arribar a un acord per col·laborar en la vacunació un cop hi hagués prou vacunes. Ara, aquest pacte es formalitza amb l'inici d'una campanya d'immunització a les instal·lacions de l'empresa del grup Volkswagen a Martorell.

Seat recorda que té una «llarga trajectòria en l'àmbit de la salut laboral i compta amb unes instal·lacions mèdiques i un centenar de professionals sanitaris preparats per assumir immediatament aquesta tasca amb les màximes garanties».

Tot el procés de vacunació es farà en coordinació absoluta amb el Departament de Salut. Seat és la primera gran empresa que començarà a vacunar els treballadors i que, a posteriori, es convertirà també en centre de vacunació de la població general.

De fet, les patronals ja havien indicat amb anterioritat la seva voluntat de col·laborar amb el Govern en el procés de vacunació. Foment, per exemple, va fer arribar a Salut un document que apuntava que les empreses podrien vacunar la totalitat de les seves plantilles en el període d'un mes i ajudar a accelerar la immunització de tota la població.

Seat i Salut

Des de l'any 2017, Seast compta amb un centre de salut pioner on ofereix medicina preventiva, assistencial i rehabilitadora, el CARS, on gairebé 20.000 treballadors de la marca i del grup Volkswagen a Espanya poden ser atesos, en col·laboració amb el sistema de salut públic. A més, des de fa anys, Seat s'encarrega de vacunar els treballadors de la grip a les seves instal·lacions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.