Pla de detall de l'aplicació del producte Nanozone per protegir un telèfon mòbil

L'SMS que milions d'espanyols començaran a rebre de la Seguretat Social

L'organisme públic avisa que és real i que és un missatge informatiu sobre una nova pàgina web pública

La Seguretat Social ha informat que a partir de dimecres, 12 de maig, milions d'espanyols començaran a rebre un SMS procedent d'ells que serà totalment oficial i segur. L'ens públic ha cregut convenient avisar que aquest missatge provindrà d'ells per evitar que molts treballadors pensin que pogués tractar-se d'alguna mena d'estafa o de missatges fraudulents. Així doncs, ha avisat que serà totalment segur accedir a l'enllaç que ells proporcionaran.

El missatge s'enviarà per donar a conèixer una nova pàgina web, Import@ss, des de la qual es facilitarà una forma més simple i segura de realitzar els diferents tràmits que es faran a través de l'administració pública. Així, per accedir a aquest nou portal web serà necessari introduir aquesta direcció en el nostre navegador habitual i l'usuari podrà accedir a dues àrees ben diferenciades, la pública i la personal.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A l'àrea pública, qualsevol persona podrà realitzar els tràmits que necessiti a la Seguretat Social, com ara obtenir el seu informe de la Vida Laboral o altres informes similars, també tramitar altes, baixes i modificacions, consultar informació sobre pagaments o deutes pendents i modificar les seves dades personals. A més, l'àrea pública tindrà també uns apartats que seran específics per als treballadors de la llar i els seus ocupadors, on uns i altres podran trobar els requisits i la informació necessària per gestionar la seva activitat laboral.

A l'àrea personal de la nova pàgina web, l'usuari tindrà un únic espai on podrà consultar les seves dades personals i de contacte, la seva situació laboral, l'informe de la vida laboral de la Seguretat Social o situacions més específiques que es mostraran allà. Com sol ser habitual en qualsevol portal web de l'Administració de l'Estat, l'usuari haurà d'accedir a aquesta pàgina web identificant-se primer amb una Cl@ve permanent, una Cl@ve PIN o un certificat digital.

Però si l'usuari no disposa de cap d'aquests modes d'identificació, podrà sol·licitar identificar-se a través d'un SMS que rebrà al seu telèfon mòbil amb una clau temporal per accedir al sistema, però en aquest cas, la Tresoreria de la Seguretat Social ha de conèixer amb anterioritat el nombre de telèfon de l'usuari per poder enviar-li el codi. Si el telèfon introduït no és el mateix que consta al registre de la Seguretat Social, la persona no podrà identificar-se mitjançant aquest mètode.

La Seguretat Social avisa que l'SMS és real

L'ens públic ha tornat a advertir aquest dimecres que l'SMS que estan començant a rebre milions d'espanyols és real, ja que hi ha certa por al fet que part de la població cregui que es tracta d'una estafa. La veritat és que la digitalització dels processos burocràtics ha facilitat moltes gestions que fa només uns anys eren molt tedioses de realitzar perquè implicaven haver de desplaçar-se fins a una oficina física de l'administració a la qual es volgués acudir, fet que obligava a perdre temps, demanar dies de festa a la feina i altres facilitats per poder realitzar les gestions.

Mentre abans calia esperar en una oficina que arribés el teu torn, encara que només fos per notificar un canvi de número de telèfon, ara és tan fàcil com anar a una pàgina web i introduir la informació necessària, de manera que és innegable que la digitalització ha ajudat la població. El problema és que també hi ha molts estafadors que s'han aprofitat d'aquests canvis per trobar noves formes de treure diners a la gent. 

I és que en els últims anys han proliferat els avisos de les diferents administracions, i fins i tot de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, sobre possibles estafes o usos fraudulents del nom d'Hisenda o la Seguretat Social, entre altres organismes, i així aconseguir que les víctimes introdueixin les seves dades en pàgines webs falses que acabi provocant una pèrdua econòmica per a elles o més d'un maldecap.

Per aquesta raó, la Seguretat Social ha iniciat una campanya d'informació perquè la població sàpiga que el missatge que rebran és real i que és només un SMS informatiu sobre aquest nou portal. Ni tan sols cal que els usuaris entrin a l'enllaç directament o introdueixin les seves dades, només conèixer-lo per quan necessitin fer alguna gestió.