Seat Martorell instal·la dos robots per posar les lletres dels models Ibiza i Arona

Els robots compten amb visió artificial i comparteixen l'espai amb els operaris

El robot col·loca les lletres dels models Ibiza i Arona
El robot col·loca les lletres dels models Ibiza i Arona | Cedida

Seat ha instal·lat dos robots amb un sistema de visió artificial per col·locar les lletres dels models Ibiza i Arona de forma precisa mentre passen per la línia de muntatge i sense que aquesta s'aturi. Les dues màquines comparteixen espai amb els operaris. Concretament, el robot del costat esquerre selecciona i col·loca els noms Ibiza o Arona i el de la dreta col·loca el distintiu FR als vehicles que compten amb aquest acabat.

Els robots col·laboratius també compten amb una mà dissenyada per agafar diferents tipus de lletra mitjançant succió per ventoses, retirar el paper de la part del darrera, enganxar-les al vehicle amb la força exigida, treuen el protector de la part davantera i el llancen en un contenidor de reciclatge.

El robot compta amb un sistema de visió artificial per col·locar les lletres correctes
El robot compta amb un sistema de visió artificial per col·locar les lletres correctes | Cedida

 

Els robots comparteixen l'espai amb els operaris

La instal·lació està equipada amb un 'encoder' o dispositiu de control que li permet adaptar-se a qualsevol canvi de velocitat de línia a més de compartir l'espai amb els operaris, a diferència d'altres robots industrials.

«A Seat avancem en pas ferm per col·locar-nos a l'avantguarda de la innovació. Els robots col·laboratius ens permeten ser més flexibles, més àgils i més eficients, i suposen una mostra més de la nostra aposta per seguir sent un referent en la indústria 4.0», ha destacat el director de la fàbrica de Martorell, Rainer Fessel.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari