Seat Martorell és la planta que més cotxes fabrica a tot l'Estat

Seat ha tancat el primer semestre amb un benefici de 216 milions d'euros

seat concessionari
SEAT és l'empresa catalana que més factura, a més es troba entre les 10 amb més vendes de tot l'Estat. | Cedida

La planta de Seat a Martorell ha tancat el primer semestre de l'any com la planta que més vehicles ha fabricat a tot l'Estat, prop de 278.000 unitats. Aquest nombre suposa un descens del 2% respecte a l'any anterior. Com a segon centre productor de vehicles a Espanya se situa la planta d'Opel a Figueruelas (Saragossa), amb gairebé 271.000 unitats, un 13% més.

Seat tanca el primer semestre amb 1,9% més de beneficis

Seat va tancar el primer semestre de l'any amb un benefici de 216 milions d'euros, un 1,9% més que en el mateix període del 2018, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Grup Volkswagen. En els primers sis mesos de l'any, la companyia va arribar als 314.000 vehicles entregats, un 8,4% més que en el mateix període de l'any passat. D'altra banda, va facturar uns 6.266 milions d'euros, un 8,63% més que els 5.768 milions d'euros del mateix període del 2018.

La primera fàbrica en rebre peces amb un dron

D'altra banda, la planta de Seat de Martorell (Baix Llobregat) s'ha convertit en la primera fàbrica de l'Estat en rebre peces a través de dron. El nou sistema, que té com a objectiu millorar l'eficiència, la flexibilitat i la sostenibilitat, permet connectar els dos quilòmetres que separen el centre logístic del Grup Sesé a Abrera (Baix Llobregat) i la planta de Seat en un quart d'hora.

Segons ha explicat la companyia automobilística en un comunicat, el centre productiu de Sesé abastirà de volants i airbags les línies de muntatge de Seat seguint un procés que abans es feia per carretera amb camió i durava una hora i mitja. El projecte pilot es fa amb la supervisió de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari