Imatge del pilot italià Sebastian Fortini

Mor amb només 17 anys Sebastian, una de les promses del motociclisme

El noi estava entrenant quan va xocar contra un arbre

Sebastian Fortini, una jove promesa de motocròs de tan sols 17 anys, ha mort després de xocar contra un arbre mentre estava entrenant amb el seu vehicle. El noi es trobava al costat del seu pare, qui portava sent el seu entrenador des de sempre, practicant en la localitat de Traona, situada a la província de Sondrio (Itàlia), en una pista pròxima al riu Adda.

«Ens costa comunicar tot això. Amb el cor trencat, comuniquem que avui ens ha deixat un molt bon tipus, el membre del nostre equip Sebastian Fortini», han anunciat en les xarxes socials. «Les nostres condolences a tota la família de Fortini, de tot el JRT».

El jove es va convertir en un dels pilots més prometedors després de participar en el Jrt Mx Team de Calco, del qual formava part el mort.

Segons indiquen els primers informes, el pilot s'hauria estavellat contra un arbre mentre entrenava amb la moto i el xoc li hauria provocat una hemorràgia interna que seria la que hauria posat fi a la seva vida.

Després del xoc, el seu pare va cridar de manera immediata als serveis d'emergència i aquests van activar ràpidament el que es coneix com un 'codi vermell', enviant un helicòpter i dues ambulàncies al lloc de l'accident.

Lamentablement, l'equip mèdic no va poder salvar-li la vida al jove de 17 anys. Ara, la policia italiana es troba investigant els fets.

Sebastian Fortini va morir en braços del seu pare

«El meu bebè va morir als meus braços. Estava a 5 metres d'ell quan va ocórrer l'accident durant l'entrenament», ha expressat Max, el seu pare per al periòdic 'Il Giorno'. «Una tragèdia». «L'impacte que va tenir amb el seu pit contra l'arbre va ser tremend. Immediatament vaig córrer cap a ell: 'Papa, truca a l'ambulància', em va dir. Li vaig treure el casc, vaig tractar de practicar-li el boca a boca».

«Tots els intents dels rescatistes, metges i paramèdics, que van arribar ràpidament amb les ambulàncies, van anar en va, però els agraeixo tot l'esforç». Sebastian Fortini «tenia una hemorràgia interna» que va ser el que va provocar la seva mort.

«L'únic consol que tinc és que va perdre la vida fent el que més estimava, el motocròs», ha expressat el seu pare al mateix mitjà, amb gran dificultat per a contenir les llàgrimes. A més, Max ha assenyalat que ell era el seu entrenador. «Els vaig acompanyar a tot arreu, als entrenaments —ell i jo sols— i a les competicions».

El jove s'estava recuperant d'una lesió

El seu progenitor també ha explicat que Sebastian havia patit una lesió recentment i acabava de tornar als entrenaments, «recuperant-se de dues lesions amb el mateix nombre de fractures greus al braç esquerre».

«Però fins i tot quan no va poder preparar-se amb la moto a causa de les lesions, va entrenar de manera diferent per a mantenir-se en forma».

«La seva mare i jo, que l'estimàvem, sempre hem fet tot el possible per a secundar-lo en la seva passió. Va ser el nostre bebè. On sigui que anés, sempre rebia elogis per la seva actitud, per la seva educació», ha continuat relatant el seu pare, i ha subratllat que Sebastian «va viure per al motocròs».

Els seus germans, Nicole i Kristian, així com tots els seus amics i companys del Jrt Mx Team de Calco, i totes aquelles persones que el van conèixer estan plorant la dolorosa mort del jove de 17 anys. «Ens ha donat molt. Però també a qui el van conèixer», destaca Max.

«Anem a Traona, hem d'entrenar bé. Vull fer-ho bé», li va dir el jove al seu progenitor abans de marxar cap al lloc on realitzaria, sense saber-lo, el seu últim entrenament abans d'una temporada que, probablement, l'hagués tingut entre els protagonistes dels campionats regionals i italians i, d'aquesta forma, alçar-se amb importants victòries i trofeus.