Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, enmig del seu discurs

Un altre sector econòmic carrega contra el Govern: «Que ho demostrin»

Les empreses teatrals reclamen que es pugui saltar el confinament comarcal si és per assistir a una funció de teatre

Ahir dimecres, 7 d'abril, el Govern deixava molta gent amb cara de babau després d'anunciar que, a partir de divendres, tornaria a entrar en vigor el confinament comarcal a Catalunya. Una vegada superada la Setmana Santa, que es va poder gaudir amb certa llibertat de moviments dins del territori català, tornen les restriccions i, per tant, tornen també les queixes de diferents sectors econòmics. Uns sectors que, amb les noves mesures, tornaran a veure frenada la seva activitat. Evidentment, alguns més que d'altres. De fet, un dels que més es poden veure afectats per la nova aplicació del confinament comarcal és el sector cultural i, concretament, el món del teatre.

I és que, des de l'inici de l'estat d'alarma, els teatres han estat un dels sectors més castigats per la pandèmia. Primer, per la impossibilitat d'acollir públic. Més tard, ja amb algunes mesures més relaxades, per la impossibilitat de rebre públic de fora de Barcelona. I és que, a Catalunya, bona part del món teatral es troba centralitzat a la capital catalana i, malgrat rebre normalment públic de poblacions veïnes, aquests no hi podien assistir perquè es trobaven fora de la comarca del Barcelonès. Aquesta situació s'havia normalitzat en el darrer paquet de mesures. Ara, però, amb la marxa enrere del Govern i el retorn al confinament comarcal, l'escenari torna a estar carregat d'incertesa.

Per aquest motiu, l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) ha fet un pas endavant per exigir al Govern diverses accions per tal que no es tornin a veure amb l'aigua al coll. Concretament, demanen que estableixi un 'salconduit cultural' al confinament comarcal que torna a entrar en vigor aquest divendres. És a dir, exigeixen que es mantingui la possibilitat de circular entre comarques per assistir a les funcions teatrals contractades, i evitar així un «perjudici» afegit a l'aforament limitat al 50% i el toc de queda. De fet, aquesta reclamació ja l'havien fet abans de l'aixecament de les restriccions de mobilitat abans de la Setmana Santa. Ara, com la que situació torna a ser idèntica a les setmanes prèvies a la Setmana Santa, les demandes del sector a tornar a veure la llum.

Lamenten l'anunci «sobtat» del Govern

L'ADETCA també s'ha mostrat crític amb les maneres del Govern a l'hora d'anunciar aquest retorn al confinament comarcal. El col·lectiu ha lamentat l'anunci «sobtat» de l'executiu català, que compromet moltes entrades ja adquirides per assistir a sessions que s'havien de celebrar en els pròxims dies o setmanes. Així doncs, les empreses teatrals emplacen el Govern a «demostrar» amb el salconduit cultural la declaració de la cultura com un bé essencial.