Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Una zona de Catalunya reclama al Govern que el confinament sigui per regió sanitària

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça demana que es tinguin en compte les especificitats de cada territori

El Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça ha reclamat al Govern que el confinament per frenar la pandèmia de covid-19 sigui per regió sanitària i no pas per comarques, la qual cosa permetria moviments entre aquesta comarca i l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran, totes de la regió de l'Alt Pirineu i Aran.

Reclamen que es tinguin en compte les especifitats de cada territori

La presidenta del Consell i alcaldessa de Vilaller, María José Erta, ha reclamat que es tinguin en compte les especificitats de cada territori, ha informat l'ens comarcal en un comunicat aquest dijous.

Erta ha defensat que el confinament a l'Alta Ribagorça, una comarca amb baixa densitat de població, sigui «en l'àmbit de la vegueria», la qual cosa coincideix amb la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

Denuncien que «molts negocis no podran aixecar la persiana»

La presidenta ha assegurat «que estan obviant les necessitats de mobilitat que són essencials» i afegeix que el confinament comarcal té un alt impacte sobretot en el sector comercial, hoteler i de restauració.

«Molts negocis no podran aixecar la persiana si només compten amb els clients dels pobles, sent la comarca més petita de Catalunya», ha afirmat la presidenta, que també ha assenyalat que l'Alta Ribagorça és zona limítrofa amb Aragó i que molts nuclis petits fan servir els seus equipaments i serveis per proximitat.

«Demanem al Govern que el confinament sigui de vegueria coincidint amb la regió sanitària per no ofegar la nostra economia a comarques amb una baixa densitat de població», ha insistit Erta.

Colau torna a demanar al Govern un confinament metropolità per a Barcelona

Per la seva part Ada colau, l'alcaldessa de Barcelona, ha reclamat de nou al Govern que aprovi un confinament metropolità per a l'àrea de Barcelona en substitució del comarcal, tenint en compte la «realitat singular» d'aquesta zona i la seva densitat, amb l'objectiu d'evitar contagis de Covid-19. En una entrevista a Catalunya Ràdio, recollida per Europa Press, Colau ha alertat del risc que es produeixin aglomeracions en carrers, platges i parcs de la ciutat comtal si el Govern confina per comarques l'àrea metropolitana de Barcelona, en lloc d'adaptar el perímetre a la «trama urbana contínua» que envolta la capital catalana.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]