Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu al Parlament.

Crits d'auxili d'un sector econòmic completament contra les cordes a Catalunya

El clúster afirma que les ajudes del Govern són «insuficients»

El clúster de la indústria de l'esport a Catalunya, INDESCAT, ha alertat que el sector està «tocat de mort» i ha reclamat ajudes directes per al teixit empresarial esportiu. L'entitat ha recordat que les restriccions en vigor des del 7 de gener afecten tot el sector, incloent-hi els esdeveniments i la part productiva, que també han hagut d'aturar una part important de la seva activitat.

L'associació ha assegurat que les ajudes del Govern han estat «mínimes» i que no cobreixen, «ni de lluny», les restriccions aplicades en aquests mesos. A més, ha afirmat que deixen fora al 71% del teixit empresarial de l'esport, ja que la majoria d'esdeveniments esportius s'han cancel·lat, afectant la cadena productiva i de valor del sector. 

«Tot allò que es va iniciar en els Jocs Olímpics del 92 i que es va consolidar amb una potent indústria de l'esport s'està volatilitzant», lamenten des del clúster. L'associació ha alertat que les empreses d'esdeveniments, productes i serveis esportius han deixat d'aportar 633 milions d'euros al VAB durant el 2020 i han deixat de facturar gairebé 200 milions d'euros. 

«El 2021 comença tan malament com va acabar el 2020; són moltes empreses que no poden resistir més, quan encara queden molts mesos d'obstacles al davant. S'ha d'actuar immediatament, no hi ha temps a perdre», alerten.  El clúster també ha reivindicat la seguretat del sector i ha recordat que han invertit molts diners a fer que tant els entorns de pràctica esportiva com de gestió i producció siguin segurs.


«L'esport és salut i un servei essencial. Som part de la solució. No només no som focus de contagis, sinó que les persones sanes emmalalteixen menys», ha assegurat la presidenta del clúster, Anna Pruna. 
 

Campanya 'Aviat no hi trobareu res'

L'INDESCAT, conjuntament amb l'UFEC, Gestiona, el COPLEFC i Clubs de Natació de Catalunya, van llançar el cap de setmana passat la campanya 'Aviat no hi trobareu res' per posar en evidència que, si el Govern no fa extensius els ajuts a tot el teixit esportiu, moltes empreses del sector es veuran abocades al tancament.