Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Escut de l'Hospitalet de Llobregat

Quatre regidors de l'Hospitalet investigats pel nomenament d'un càrrec de confiança al Barcelonès

El president del Barcelonès i primer tinent d'alcalde de l'Hospitalet, Fran Belver, és un dels divuit investigats pel nomenament d'un militant de CDC al consell comarcal, segons ha informat 'El Mundo'

Escut de l'Hospitalet de Llobregat
El tinent d'alcalde i tres regidors de l'Hospitalet investigats pel nomenament d'un càrrec de confiança al Barcelonès. | WIKIPEDIA

La Fiscalia ha obert una investigació al president del Consell Comarcal del Barcelonés, Fran Belver, i a disset membres més de l'entitat local per votar a favor de nomenar un càrrec de confiança malgrat l'informe del secretari de l'òrgan, que va considerar l'acord il·legal, segons ha informat 'El Mundo'. El secretari, que en l'actualitat es troba suspès de les seves funcions, va denunciar per presumpta prevaricació i malversació de fons públics a vuit membres del PSC (entre ells, Belver, primer tinent d'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat), sis de CiU i quatre de Ciutadans que, a l'octubre del 2015, van renovar al militant convergent Joan Canyameres com adjunt a la gerència, amb un sou de 56.100,10 euros bruts anuals.

La Guàrdia Civil s'ha presentat aquesta setmana a la seu del consell comarcal per requerir la documentació sobre el nomenament de Canyameres a la institució local. Entre els investigats també es troben set regidors de l'Ajuntament de Barcelona, quatre de l'Hospitalet, tres de Sant Adrià de Besòs, i dos de Santa Coloma de Gramenet. El secretari s'hauria pronunciat en contra de la plaça laboral set mesos després que Canyameres fos ratificat, designat a proposta de Belver.

Quan se'l va renovar, el secretari no havia encara pres possessió del seu càrrec, i la interventora va redactar «diversos informes advertint sobre la il·legalitat d'aquest lloc de feina» i el secretari afirma que la Llei de Bases de Règim Local «prohibeix explícitament l'existència de personal eventual a les entitats locals diferents dels ajuntaments, diputacions i consells insulars», fet que exclouria els consells comarcals. Per la seva part, des del Barcelonès han manifestat que «existeixen diversos informes jurídics de la Generalitat des de 2015» que validen que els ens comarcals puguin dotar-se de personal eventual. Segons les informacions de 'El Mundo', el funcionari està suspès i expedientat pel Ministeri d'Hisenda després que el mateix Consell Comarcal l'acusés de combinar irregularment les seves tasques públiques amb activitats privades.