Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya

Argimon es mostra partidari de prorrogar les restriccions vigents a Catalunya

El secretari de Salut Pública diu que fer les eleccions el 14-F «no és la millor decisió» des del punt de vista epidemiològic

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa per analitzar la situació epidemiològica de Catalunya
Josep Maria Argimon és partidari de prorrogar les restriccions vigents a Catalunya. | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aposta per mantenir les restriccions vigents «alguns dies més» si bé la decisió final encara no està presa i s'estudiarà aquesta mateixa tarda. Segons Argimon, encara que es pugui frenar la corba l'objectiu és reduir «clarament» la taxa d'infecció i aturar els ingressos hospitalaris. En aquest sentit, ha avisat que els malalts que ingressen a l'UCI i a planta seguiran augmentant, i per això ha considerat «convenient» que es prorroguin més dies les mesures actuals, que inclouen el confinament municipal.

Les restriccions, que estan vigents fins al pròxim 17 de gener, van entrar en vigor el passat dijous 7 de gener, entre altres mesures, inclouen el tancament de centres comercials, botigues no essencials de més de 400 metres quadrats, el tancament de negocis no essencials durant el cap de setmana i la prohibició d'utilitzar equipaments esportius d'interior, amb excepció de les piscines.

Segons ha apuntat el secretari de Salut Pública, al ritme actual de contagis, en dues setmanes s'arribarà a la mateixa situació que el punt més àlgid de la segona onada, amb uns 30.000 infectats a la setmana. Amb tot, Argimon, ha matisat que no s'ha produït una «explosió» a causa de les festes de Nadal sinó que l'epidèmia segueix creixent de la mateixa manera que ho fa des del pont de la Puríssima.

Fer les eleccions el 14-F «no és la millor decisió»

Sobre el 14-F, ha afirmat que, amb l'actual situació epidemiològica a Catalunya, fer unes eleccions «no és la millor decisió», però ha recordat que no és Salut qui ha de decidir-ho. En aquest sentit, Argimon no s'ha mullat sobre quina seria la millor data en cas de retardar-les, ja que «és una pandèmia d'incerteses», però sí que ha dit que al maig esperen que hi hagi més gent vacunada i que, a mesura que s'acosti la primavera, «vagi millor» l'evolució dels contagis.

«Nosaltres sabem que estem en pandèmia, que tenim unes 20.000 persones infectades i uns quatre contactes per cada infectat. Això dona una xifra d'unes 100.000 persones a què hem de garantir un dret fonamental, que és el de vot», ha dit sobre el nombre total de persones que estarien aïllades, bé per ser positius o per ser contacte estret d'un positiu.

Segons ell, que aquestes persones trenquin l'aïllament per votar en una franja de vot reservada no és la millor opció.