Imatge d’arxiu d’un joc de casino

Toc d'atenció del sector del joc al Govern: «posa en perill» 8.000 treballadors

El col·lectiu ha afirmat estar «desesperat» i ha remarcat que la Generalitat no ha fet cap previsió per a la tornada


El portaveu del Col·lectiu Català de Treballadors del Joc (CCTJ), Víctor Duce, ha assegurat que el Govern «posa en perill» a 8.000 treballadors perquè el tancament dels seus negocis per frenar els contagis de coronavirus s'allarga des de fa més de quatre mesos. Per aquest motiu, treballadors del joc privat s'han concentrat aquest dimecres davant la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat amb l'objectiu d'«exigir la reobertura immediata» dels seus negocis, segons un comunicat.El col·lectiu ha afirmat estar «desesperat» i ha remarcat que la Generalitat no ha fet cap previsió per a la tornada a la feina, per la qual cosa ha demanat al conseller del departament, Chakir El Homrani, que intercedeixi --en les seves paraules-- a favor de les famílies que estan en situació extrema. Per a Duce no té sentit que se'ls «asfixiï» d'aquesta manera, perquè s'ha demostrat que, des d'un punt de vista sanitari, les sales de joc són espais segurs, ja que hi ha un control de l'accés i d'aforament que, a més, possibilita el rastreig de positius.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.«No s'ha detectat cap focus de contagi en cap de les sales», ha defensat Duce, que creu que són espais on no hi ha una gran concentració de persones, per la qual cosa es pot garantir la distància, ventilació, renovació d'aire, presa de temperatura i ús de la màscara.

El Gremi de Restauració de Barcelona llança un vídeo per «recordar el patiment» del sector 

El Gremi de Restauració de Barcelona ha llançat un vídeo per «recordar el patiment» dels professionals del sector, un dia després de conèixer les xifres d'atur, ha explicat en un comunicat.«La reconeixes? Sí, és ella. És la propietària del bar de baix», comença el vídeo, que mostra la imatge de restauradors per remarcar que els afectats per les restriccions són veïns, que viuen preocupats, treballen molt poques hores al dia o segueixen amb la persiana baixada, tal com recull el vídeo, que conclou amb la pregunta 'A tu no t'és igual el que els passi. Veritat que no?' i anima a protegir les famílies i posar tota Barcelona en marxa.


El director del Gremi, Roger Pallarols, ha defensat que la societat no pot «mirar cap a un altre costat i ignorar el patiment» dels ciutadans, i ha lamentat que les xifres d'atur i de treballadors en ERTO són, en les seves paraules, terribles, però que pitjor és el drama humà --literalment-- que causen les restriccions.El sector espera «superar el model de franges horàries i recuperar l'obertura continuada fins al toc de queda», també en els espais de restauració dels centres comercials perquè, segons Pallarols, l'evolució de la pandèmia és positiva. «Animem al Govern a ser valent; ens trobarà del seu costat», ha afegit Pallarols, que ha conclòs que gestionar bé la pandèmia passa per potenciar espais segurs com els de la restauració, al parer seu.