Imatge de l'interior d'un teatre

Els sectors del teatre i el circ veuen «discriminació» en les restriccions del Govern

Demanen poder obrir com els centres de dansa i música

L'Associació Catalana d'Escoles de Teatre (Acet) i la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya (Xecc) han retret aquest divendres una «discriminació» al sector en les noves mesures anunciades pel Govern, i han exigit que es possibiliti la seva obertura.

Demanen conèixer els criteris i paràmetres epidemiològics del Govern

En un comunicat, han demanat al Govern que argumenti quins són els criteris i paràmetres epidemiològics que fan possible que els centres d'educació de dansa i música estiguin autoritzats per a obrir i els centres de teatre i circ no, i pregunten per què els seus centres han de romandre tancats si el que es pretén és «donar un respir» als sectors afectats i porten tancats des de març de 2020.

Han recordat que les escoles de circ i teatre també formen i preparen per a l'accés a la formació reglada, i han preguntat per què el criteri de mantenir el grup bombolla està garantit a les escoles autoritzades i no ho està en les no autoritzades.

Consideren que la seva situació podria ser discriminatòria

També han qüestionat si «el dret a assistir a mítings preval per sobre del dret a l'educació i a l'accés a la formació teatral i de circ» i han demanat saber per què gran part dels seus centres i treballadors no tenen accés a les ajudes pel fet de no pertànyer a un epígraf majoritari.

«Han tingut en compte que el nostre alumnat no pot accedir des de fa mesos a una educació amb presencialitat i qualitat?», han dit, i han acusat el Govern d'estar privant a milers d'alumnes de poder assistir a formacions que a parer seu també suposen cura, socialització i resiliència enfront de la crisi actual.

«Esperem que les seves respostes i arguments ens facin entendre que no ens trobem en una situació de discriminació i greuge comparatiu», han conclòs, i han afegit que en cas contrari exigeixen que reconsiderin les seves decisions.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.