App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Un nou ERTO afecta 343 treballadors a Catalunya

L'acord és fins al 31 d'octubre i preveu el manteniment de beneficis socials i un pla de formació en línia

Un usuari del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya espera el seu torn per sol·licitar informació sobre la seva situació, el 4 d'abril del 2016
Segon ERTO a la cadena NH hotels que afecta 343 treballadors | CatalunyaDiari

El sector del turisme i hostaleria se segueix ressentint de la crisi generada per la pandèmia pel coronavirus. L'obertura de fronteres no ha estat suficient, i ara, la cadena d'hotels NH ha acordat amb el sindicat CCOO Serveis un segon ERTO per causes objectives, organitzatives i de producció.

Finalitzarà el pròxim 31 d'octubre

Aquest nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació finalitzarà el 31 d'octubre i afecta 343 treballadors a Catalunya de fins a 12 hotels de la cadena. L'acord preveu qüestions com el complement de la prestació per desocupació, la possibilitat de sol·licitar bestretes o el manteniment de beneficis socials com la tarifa d'empleat, segons el sindicat, que valora positivament l'acord amb NH «ja que millora les condicions previstes per la llei».

A més, l'empresa ha de posar a disposició de les persones en suspensió de contracte i reducció de jornada un pla de formació en línia específic per potenciar la seva ocupabilitat. NH hotels també s'ha compromès a gestionar les prestacions per desocupació corresponents a cada persona.

Així mateix, s'estableix una comissió de seguiment que es reunirà quinzenalment per afectar o desafectar a treballadors en funció de les necessitats. Igualment s'han de determinar els criteris de rotació i tota aquella informació que sigui necessària per al compliment del que s'ha pactat. Les empreses afectades per aquest ERTO són NH Hotels Espanya (CS Spain Madrid i Barcelona), COPERAMA HoldingCOPERAMA Spain i NH Hotels (CS Corporate).

Concretament, hi ha 9 treballadors no afectats per l'ERTO; 157 persones afectades amb una reducció de jornada entre el 10 - 20%; 75 treballadors amb una reducció d'entre el 21 - 40%; 109 persones amb una reducció del 50%; i 289 treballadors amb suspensió del 100%.

Allargament dels ERTO

El Ministeri de Seguretat Social i les organitzacions d’autònoms (ATA, UPTA i UATAE) han pactat substituir la prestació extraordinària per cessament d’activitat a partir del 30 de juny per una nova ajuda amb condicions més flexibles i amb la possibilitat de compatibilitzar-la amb l’activitat fins al 30 de setembre.

En concret, l’acord preveu que es podrà accedir a l’ajuda encara que es mantingui l’activitat amb la condició que ja contemplava la prestació extraordinària: que la facturació hagi caigut —entre juliol i setembre— un 75% respecte del mateix període de l’any passat. En canvi i com a novetat, estableix que els ingressos dels perceptors hauran d’estar per sota de l’1,75 del salari mínim interprofessional (uns 1.662 euros).


Comentaris

envia el comentari