Tornen a citar els veïns de Mont-roig acusats d'agredir tres guàrdia civils l'1-O

Ja van comparèixer als jutjats a principis de setembre | L'acusació no havia fet arribar el vídeo suposadament incriminatori a la defensa

Aquest divendres, a les deu del matí, estan citats als jutjats de Reus, per segona vegada, tres veïns de Mont-roig acusats d'atemptat contra l'autoritat l'1-O. Es tracta de tres dels mont-rogencs que el 9 de setembre ja van acudir a la citació judicial, però la vista se'ls va ajornar. El motiu va ser que l'acusació, que sosté que té un vídeo que incrimina els acusats, no l'havia fet arribar a la defensa.

Convoquen concentració de suport als investigats

Els tres mont-rogencs estan citats a les 10 del matí d'aquest divendres, i des de col·lectius com el CDR s'ha convocat una concentració de suport. A través de les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria s'està fent circular un cartell i un missatge que convida tothom a ser a dos quarts de deu del matí als jutjats de Reus. Amb el text 'No estareu sols, contra la violència policial, ni un pas enrere' es vol convocar la ja habitual concentració de suport a les persones citades a declarar.

La concentració de suport ha arribat a aplegar unes 200 persones
La concentració de suport d'ara fa dos mesos va aplegar unes 200 persones | Jordi Olària

Els Advocats Voluntaris de l'1-O s'encarreguen de la defensa jurídica dels tres acusats. Segons fonts del col·lectiu expliquen a TarragonaDigital, aquesta vegada sí que se'ls ha fet arribar el vídeo. Esperen, però, la vista judicial d'aquest divendres per abordar aquesta prova.

Retiren un quart acusat de la causa perquè no era al poble

El 9 de setembre passat estaven citats quatre veïns de Mont-roig en el marc de la mateixa causa. Se'ls acusa d'atemptat contra l'autoritat i lesions a tres agents de la Guàrdia Civil. El cas és que un dels quatre acusats ni tan sols era al poble quan es van produir els fets de l'1-O. Va poder acreditar davant la jutgessa que era a Barcelona per veure un partit de futbol i la magistrada el va retirar de la causa.

Els investigats han entrat al Jutjat poc abans de les 10 del matí
Els acusats van rebre, fa dos mesos, el suport d'entitats de Reus i Mont-roig   | Jordi Olària

 

Tres veïns de Mont-roig acusats d'atemptat contra l'autoritat i lesions

Tres agents de la Guàrdia Civil acusen aquest grup de veïns —primer quatre, finalment tres— d'haver-los agredit durant les càrregues policials de l'1-O. Mont-roig va ser el municipi del Baix Camp que va rebre més durament l'actuació policial contra els votants del referèndum. A les desproporcionades càrregues de la Guàrdia Civil s'hi va sumar el llançament, per part de la policia militar, de gasos lacrimògens.