ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

El director adjunt de l'Hospital de Cerdanya assegura que la segona onada no té un origen clar

L'equipament té quatre ingressats positius de Covid-19

L'exterior de l'edifici de l'Hospital de Cerdanya
L'hospital té 4 persones ingressades per coronavirus | Cedida

El director adjunt de l'Hospital de Cerdanya, Xavier Conill, ha demanat «ser prudents» davant l'augment de casos de covid-19 registrat a la comarca en les darreres setmanes. A més, ha assegurat que aquesta segona onada no té un origen clar i, per tant, ho ha desvinculat tant de la tornada a l'escola com de l'afluència de visitants i segons residents que hi ha hagut a la zona durant l'estiu.

En aquest sentit, ha explicat que el nombre d'ingressos a l'equipament sanitari és inferior al de la primavera i que estan «preparats». De fet, actualment hi ha quatre persones positives i dos de sospitoses que estan aïllades. Des de l'hospital es continuen restringint les visites als acompanyants, excepte si es tracta de menors o persones vulnerables. 

Conill ha explicat que l'augment del percentatge del risc de rebrot fins a superar el llindar de 2.000 es deu a la detecció de casos de covid-19 en el cribratge dut a terme recentment a Puigcerdà i al fet que la Cerdanya és una comarca amb poca població. A més, també ha volgut destacar el fet que la incidència del virus en aquesta zona va ser molt menor que en d'altres durant la primera onada de la pandèmia.

Tanca una escola bressol al Segrià per coronavirus

La llar d'infants Bambarol d'Almenar, al Segrià, s'ha vist obligada a tancar a causa d'un brot de coronavirus. Amb aquesta Catalunya ja suma un total de tres escoles tancades, comptant les dues ja tancades a Barcelona.

Aquest dijous el nombre de grups escolars confinats per positiu de la Covid-19 és de 694, és a dir, 92 més que els declarats el dimecres quan la suma era de 602, segons les dades actualitzades pel Departament d'Educació. Ara per ara s'han detectat un total de 1.325 casos positius als centres educatius catalans, el que implica 202 més que en l'últim balanç.

D'aquest total de casos, 1.153 es troben entre l'alumnat mentre que 163 ho fan entre docents i personal administratiu i els 9 restants entre el personal extern dels centres escolars. La xifra de confinats també ha augmentat i hi ha un total de 13.579.


Comentaris

envia el comentari