Segona jornada de vaga al metro de Barcelona aquest divendres

Els treballadors continuen mobilitzant-se per la crisi de l’amiant | El caos és evident en estacions com la de La Sagrera

Imatge metro
Els treballadors del metro de Barcelona continuen fent vaga per la crisi de l'amiant | CGT Metro Barcelona

Els treballadors del Metro de Barcelona tornaran a fer aturades aquest divendres en la que serà la segona jornada de vaga d'aquesta setmana, perquè també en van fer aquest dilluns per protestar contra la gestió que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) està fent de l'amiant que hi ha en la xarxa.

Segona jornada de vaga de metro en una setmana

Les aturades seran entre les 6.00 i les 10.00 hores; entre les 16.00 i les 20.00, i entre les 21.35 i les 23.35 hores, i els serveis mínims seran del 40% en les aturades que coincideixin amb hores punta i del 20% en la resta, mentre que durant la resta de la jornada els trens circularan amb l'horari habitual. En concret, circularan al 20% de les 6.00 a les 6.30 hores, moment en què passaran a fer-ho al 40% perquè coincideix amb hora punta fins a les 9.30, i després passaran una altra vegada amb una freqüència del 20% fins a les 10.00 hores.

El servei recuperarà llavors la seva freqüència habitual fins a la següent aturada, que començarà a les 16.00, quan els combois tornaran a funcionar al 40% fins a les 20.00, moment en què es recuperarà l'horari habitual fins a les 21.35 hores. Serà a partir d'aquesta hora en què els trens funcionaran al 20% fins a les 23.35 hores, quan els intervals de pas podran superar els 60 minuts, motiu pel qual els trens passaran en hores concretes, en funció d'un horari disponible a la web de TMB.

L'empresa considera que aquesta oferta serà insuficient, per la qual cosa demana optar per mitjans alternatius a l'hora de desplaçar-se, i ha recordat que la jornada de vaga també afecta el telefèric de Montjuïc --circularà cada 25 minuts de les 7.30 a les 10.00 i de les 16.00 a les 20.00 hores-- i el telefèric, que operarà en horari reduït, de les 11.00 a les 15.00 hores.

Aquesta és la segona jornada d'aturades parcials aquesta setmanai la tercera del mes de maig -la setena des del gener-, i TMB considera que les aturades són innecessàries i que l'empresa ha respost a la crisi dels materials amb contingut d'amiant d'una manera diligent i responsable, un fet amb el qual discrepen els treballadors.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari