El Segrià registra 46 positius i la primera mort per Covid des que es va decretar el confinament de la comarca

No es produïa cap defunció per coronavirus des del passat 22 de juny

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
El Segrià ha registrat 46 nous positius i una mort en les últimes 24 hores, segons el balanç de Salut. | ACN

La comarca del Segrià ha sumat 46 nous positius per la Covid-19 respecte de l'últim balanç i acumula 2.694 casos des de l'inici de la pandèmia (341 en residències). A més, s'ha registrat la primera defunció per coronavirus des que es va decretar el confinament perimetral el passat dissabte. El decés s'ha produït en un hospital o centre sociosanitari, elevant a 137 els morts a la comarca, segons les dades aportades pel Departament de Salut. El Segrià no registrava cap mort per Covid-19 des del 22 de juny.

Pel que fa a la retrospectiva de casos, 18 corresponen al dimecres 8 de juliol, 27 al 7 de juliol, i 45 al 6 de juliol. Des que es va decretar el confinament perimetral de la comarca, dissabte passat, s'han registrat un total de 220 nous positius. El pic de casos declarats en un dia es manté en divendres 3 de juliol, amb 134. Pel que fa a la situació a les residències de gent gran del Segrià, es mantenen amb un total de 341 positius. L'últim dia que se'n va detectar un va ser dissabte 4 de juliol, amb nou casos. Del total de 137 morts registrats des de l'inici de la pandèmia, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats.

Les xifres a la regió sanitària de Lleida i a la resta de Catalunya

Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, el número de positius creix de 74 persones, arribant a la xifra total de 4.150 des que va iniciar-se la crisi sanitària. De moment, s'han detectat 20 casos corresponents a dimecres 8 de juliol, 32 corresponents al 7 de juliol, 60 al 6 de juliol i 71 al 5 de juliol.

Pel que fa a les xifres totals de Catalunya, s'han detectat 482 nous casos positius testats (194 més que dimecres), elevant el total a 74.367. Gairebé la meitat d'aquests nous contagiats, 212, es concentren a Barcelona ciutat. D'altra banda, les funeràries han reportat cinc nous morts per Covid-19 a Catalunya en les últimes hores, segons l'últim balanç de Salut, els mateixos que els informats dimecres. Això situa la xifra global de víctimes en 12.606.


Comentaris

envia el comentari