Els veïns del Segrià, farts de la situació: «Els comerços no poden aguantar un segon confinament»

El Segrià i l'Hospitalet han començat avui el seu confinament de 15 dies a causa dels rebrots

Un bar tancat al costat d'una botiga oberta a l'Eix Comercial de Lleida, aquest dillunes 13 de juliol de 2020
Alguns establiments han obert aquest dilluns a Lleida, però d'altres no han aixecat la persiana | ACN

Lleida torna a estar confinada. De moment, per només un parell de setmanes. Així ho ha manat la Generalitat i avalat per la justícia amb un decret llei per a imposar mesures restrictives en vuit municipis del Segrià — ara set, després de l'exclusió de Massalcoreig —.

Aquesta mesura portarà a 150.000 persones a fer uns passos enrere en la seva evolució enfront a la crisi pel coronavirus. I amb aquest endarreriment també tornen les mesures restrictives de mobilitat, sobre les reunions de persones i sobre determinades activitats comercials i de serveis

Aquest fet porta altra vegada a la casella de sortida a molts veïns de la comarca, fet que els pot provocar situacions personals molt negatives. És el cas de Jennifer, una assessora en medicina estètica amb dues filles, la qual estava a punt d'incorporar-se al seu lloc de feina després de sis mesos a l'atur. Ella ha explicat el seu cas personal al programa 'Espejo Público' d'Antena 3. 

«Estan jugant amb els llocs de feina i la nostra salut mental»

«Aquest cap de setmana ha estat devastador per les decisions i contradiccions. Estan jugant amb els llocs de feina i la nostra salut mental. No estem preparats per un segon confinament i espero que es tingui en compte», lamentava Jennifer. 

D'altra banda, també apareixia en directe Aida, una treballadora d'una immobiliària a la comarca lleidatana. Aquesta assegurava al programa d'Atresmedia que creu que, personalment, no estan preparats per un altre confinament de fase zero. A més, per la seva empresa això pot ser catastròfic. La seva immobiliària ara mateix està tenint altibaixos, i ella mateixa no pot anar a treballar perquè té un fill petit. El fet de no poder anar a l'oficina afecta molt en el seu sector. 

«Això és un pal molt gran per al comerç, per la gent que està sense treballar, hi ha molt comerços que acaben d'obrir i hauran de tancar, i no podran fer-se càrreg dels seus pagaments», lamenta. 

La Justícia avala les mesures de confinament al Segrià i l'Hospitalet, amb un parell d'excepcions

La Justícia ha avalat aquesta matinada les mesures acordades pel Govern sobre la protecció de la salut pública per la Covid-19 a la zona del Segrià i a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, tot i que amb alguna excepció. Així, pel que fa a Lleida, el municipi de Massalcoreig queda fora de les restriccions, mentre que a la ciutat del Baix Llobregat el jutge ha anul·lat la prohibició de les trobades de més de 10 persones per considerar la mesura com a «desproporcionada».

En un auto al qual ha tingut accés Efe, el jutge Ramon Salada Virgili, en funcions de guàrdia, estableix la validesa d'aquesta ratificació per un termini de 15 dies, que pot ser prorrogat, encara que exigeix a la Generalitat que informi setmanalment de l'evolució de la pandèmia i de les propostes de correcció de les mesures acordades si escau.


Comentaris

envia el comentari