És evident que les targetes de dèbit acostumen a generar més confiança. Ara bé, la realitat és que tant les targetes de dèbit com les de crèdit compleixen el mateix objectiu: permeten extreure una determinada quantitat de diners dels comptes bancaris.
No obstant això, el mètode que usen per fer-ho és totalment diferent. Les targetes de dèbit solen transmetre més seguretat perquè només permeten accedir als diners que el titular té al seu compte.
D'aquesta manera, el titular s'assegura que no gasta més diners del compte i, sobretot, que no contrau cap deute innecessari amb la seva entitat bancària.
Les targetes de crèdit, en canvi, donen la possibilitat que el titular pugui tenir a la seva disposició més diners dels que realment posseeix al compte bancari. Per tant, l'entitat bancària s'encarrega de cedir una determinada quantitat de diners.
No obstant això, cal tenir en compte que la quantitat que s'extregui de més s'ha de tornar, ja sigui a través d'interessos, quotes fixes o percentatge.
Així doncs, les dues targetes compleixen la mateixa funció, però utilitzen mecanismes diferents. Per tant, el titular té la possibilitat de tenir el tipus de targeta que millor s'adapta a les seves necessitats econòmiques.
El tipus de targeta que et convé més
Al principi, sembla que les targetes de dèbit compten amb més beneficis. Quan es fan servir, l'usuari es deslliura de pagar qualsevol mena de comissió i s'assegura que no contraurà cap deute amb el seu banc. Però si ens interessa mantenir el nostre compte bancari fora de perill d'intrusions alienes, les targetes de crèdit ens ofereixen un millor mecanisme de seguretat.
D'aquesta manera ho va explicar l'expert en targetes bancàries de 'LendingTree', Matt Schulz, en les seves declaracions a la cadena de televisió 'CNBC'. Hi va assegurar que «si una persona obté informació sobre la teva targeta de dèbit i la fa servir de forma fraudulenta, està robant diners d'un compte real».
En canvi, hi ha la possibilitat que algú aconsegueixi accedir a les dades de la teva targeta de crèdit i arribi fins als nostres diners. En aquest cas, «no es treuen els diners directament del compte», sinó que es fa «un càrrec».
Donada aquesta situació, tenim la possibilitat de reclamar i denunciar perquè no retirin els diners del nostre compte bancari. A més, podem investigar i eximir en el cas que hagi estat un ús fraudulent.
Cal estar protegit
Avui dia les targetes tenen mecanismes de seguretat per evitar aquestes situacions, com els codis CVV, CVV2 i CSC. Aquests ens permeten tenir el control sobre el nostre compte bancari. De fet, es troben a la mateixa targeta de crèdit i són necessaris per completar diverses operacions financeres, sobretot en compres en línia.
Gràcies a aquests codis, podem confirmar que qui utilitza la targeta de crèdit és el mateix titular del compte bancari. Així aconseguim evitar que usurpin la nostra identitat per accedir al nostre compte i, sobretot, amb la seguretat que les nostres dades estan protegides en tot moment.
Les targetes de dèbit compten amb el codi CSC (Card Security Code), que és de tres números.
En definitiva, les dues targetes compten amb els mecanismes de seguretat que protegeixen el nostre compte bancari d'operacions fraudulentes. No obstant això, si es traspassen aquests mecanismes, cal tenir present que les targetes de crèdit ofereixen una protecció que va més enllà i que ens permetrà recuperar els nostres diners més fàcilment.