Primer pla d'una mà traient bitllets de 50 euros d'un caixer automàtic

La Seguretat Social envia un avís als pensionistes per la paga extra d'estiu

L'Executiu aclareix la data exacta de l'abonament de la paga extra

La Seguretat Social ha publicat al seu perfil de Twitter una informació que afecta directament els pensionistes. La paga extra d'estiu ja és a prop, però encara molts desconeixen quin dia la cobraran exactament.

Els nostres familiars grans tenen dues pagues dobles que, en general, se'n cobren una a l'estiu i una altra a final d'any. Pel que fa a la primera, la Seguretat Social ha volgut enviar un avís perquè els beneficiaris de les pensions contributives estiguin atents.

L'avís de la Seguretat Social als pensionistes

Falten només uns dies perquè el mes de juny comenci. Un mes que els pensionistes tenen molt present, ja que és quan reben una paga extra. Només la primera perquè a l'hivern reben una segona.

En general, la d'estiu s'acostuma a cobrar al juny, al voltant del 25, i la d'hivern al novembre. No obstant això, la crisi provocada per la COVID-19 va provocar que aquestes dates canviessin. La Seguretat Social va ordenar als bancs el pagament avançat de les nòmines, i va abonar les pagues entre l'1 i el 4 del mes següent.

A banda d'això, depenent de l'entitat bancària, els dies de cobrament poden ser entre el 21 i el 25 de cada mes. Amb aquestes dades, no és estrany que la Seguretat Social hagi publicat un missatge dirigit als pensionistes.

Amb això els vol deixar clar quan cobraran la paga extra d'estiu perquè així no hi hagi cap dubte. Així, els beneficiaris d'una pensió contributiva rebran la paga extra d'estiu 2022 el pròxim 1 de juliol. Tot i això, els bancs acostumen a avançar el pagament.

L'import exacte de la paga extra

L'import de la paga extra, tant d'estiu com d'hivern, és el mateix que es rep durant la resta de mesos. Igual que passa amb les pagues extres estipulades en alguns dels contractes de treball.

Així doncs, si un pensionista rep 1.000 euros al mes, a l'estiu i l'hivern rebrà una paga extra pel mateix import. Si, per contra, la té repartida, al mes cobrarà 1.167 euros, 1.000 de pensió i 167 com a resultat de dividir els 2.000 extra per 12 mesos.

Mans d'una persona gran que sosté la cartera i algunes monedes.
Alguns pensionistes rebran una paga doble a l'estiu | Canva

Aquesta última qüestió és la que impedeix que no tots vegin una paga extra al seu compte bancari a l'estiu i l'hivern. Aquests extres s'abonen a les pensions que tenen 14 pagues, però també hi ha prestacions que s'abonen a 12 mensualitats.

Són pensionistes que les tenen dividides i que ja han estat incloses dins de la base reguladora per calcular la pensió mensual. Dins d'aquestes pensions es troben les ocasionades per accident de treball o malaltia professional.

D'altra manera, els que sí que reben paga extra a l'estiu i l'hivern són les de jubilació, la de viduïtat i orfandat, i la pensió a favor de familiars. No obstant això, en aquesta última prestació cal atendre si ve provocada per accident de treball o malaltia professional. En aquest cas passarien a estar repartides.

Una dona gran que compta monedes.
Les pagues dobles ajuden a les pensions més dèbils | La Noticia Digital

De moment, l'Executiu està fent tot el possible per cuidar al màxim els pensionistes. Sens dubte, aquesta paga extra és un alleujament per a molts que la reben com una ajuda per millorar la seva situació econòmica.