Alerten de la separació que hi ha entre andana i trens a l'estació del Vendrell

Des de la Xarxa Vendrellenca asseguren que la distància ha augmentat amb el tercer fil

La Xarxa Vendrellenca ha denunciat el perill que suposa pels usuaris de Renfe accedir o baixar dels trens que van en direcció a Sant Vicenç de Calders a l'estació del Vendrell. Segons la Xarxa, la distància entre els combois i l'andana se situa entre els 25 i els 30 centímetres, amb les dificultats que això comporta per a gent amb mobilitat reduïda, que porten cotxets amb nens, gent gran o per a qualsevol usuari en general. Fins i tot asseguren que s'ha donat el cas d'una persona que va caure a la via.

Antonio García, portaveu de l'entitat, explica que aquest era un problema que ja existia a l'estació, però que ara és més greu perquè la distància ha incrementat després de les obres del tercer fil. Per aquesta raó, la Xarxa Vendrellenca es va reunir amb Adif fa unes setmanes per preguntar si es preveien algunes mesures per reduir la distància. Però, segons expliquen, Adif els va assegurar a la reunió que les obres a l'estació del Vendrell «estaven finalitzades, que la distancia era definitiva i que no es contemplava cap mesura per reduir-la».

Exigeixen mesures correctores a Adif

Davant aquesta situació, des de la Xarxa Vendrellenca han optat per enviar un expedient de resolució a Adif demanant que es faci un estudi tècnic analitzant si es pot fer alguna mesura per millorar l'accessibilitat. També volen que se'ls faciliti un document que acrediti que la separació actual entre l'andana i els trens de Rodalies està dins de la normativa vigent en matèria d'accessibilitat.

Per últim, la Xarxa vol que es paralitzin les obres del Corredor Mediterrani a l'estació de Vendrell, de les quals encara queda per fer una via, «fins que es garanteixi l'accessibilitat de forma segura als trens de Rodalies». També han contactat amb la Generalitat de Catalunya, com a prestatària del servei, per posar en coneixement el que consideren «un greu problema d'accessibilitat als trens» i han demanat als grups municipals que proposin solucions.