Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona passant per davant d'una oficina d'ocupació i uns bitllets d'euro

El SEPE acaba de confirmar el dia en què pagarà l'atur i els subsidis al gener

Amb la fi de les festes de Nadal molts són els que esperen amb ànsia l'ingrés de la prestació el gener de 2024

És una de les preguntes que més es repeteixen per tots els que necessiten passar de la millor manera la temuda costa del gener. Amb l'arribada del nou any, i després de les festes de Nadal, milers de persones esperen cobrar l'atur i subsidi per desocupació.

Aquesta època és una de les que més despeses comporta. Per això, des del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) s'ofereixen diferents ajuts per a aquelles persones que estiguin en situació d'atur.

La data en què s'ingressa el subsidi per desocupació

Un d'aquests ajuts, per exemple, del subsidi per desocupació, una prestació econòmica que sol ingressar-se al compte dels beneficiaris entre els dies 10 i 15 de cada mes, segons l'entitat bancària on estigui domiciliada.

Aquesta prestació per desocupació està orientada a les persones a l'atur que compleixen certs requisits. S'hi inclou estar registrat com a sol·licitant d'ocupació i un mínim de 360 dies de contribucions dutes a terme en els 6 anys anteriors a la desocupació.

Quan s'efectuarà el pagament d'aquests ajuts del SEPE

El SEPE ha comunicat a través del seu canal de X (abans Twitter), que el pagament d'aquestes ajudes "s'efectua a partir del 10 de cada mes a la majoria dels bancs i caixes d'estalvis".

En aquest punt, cal tenir en compte que, si el dia 10 és festiu, aleshores el pagament passarà al dia hàbil següent.

El dia que es cobrarà l'atur el gener del 2024

Després d'aquesta informació, tant els treballadors en situació d'atur que tinguin dret a cobrar l'atur o qualsevol altre subsidi veuran ingressada la prestació entre els dies 10 i 15 del mes. Així ho estableix la normativa.

Al gener, el dia 10 és dimecres, per la qual cosa és molt probable que la prestació aparegui aquell mateix dia al compte. Això no obstant, es pot endarrerir o avançar segons l'entitat bancària on estigui domiciliada.