David Bonvehí, el president del PDeCat en una atenció als mitjans

El diputat Sergi Miquel, nou president del PDeCAT a Girona

La nova executiva reemplaça l'anterior, que va plegar en bloc

El diputat al Congrés per Girona, Sergi Miquel, és el nou president del PDeCAT a les comarques gironines després que el partit hagi aprovat per unanimitat la renovació de l'executiva. L'1 de setembre l'anterior junta encapçalada per Natàlia Figueras va plegar en bloc seguint l'exemple de Carles Puigdemont d'abandonar la formació. També es va dissoldre l'executiva del Gironès i la local de Girona va plegar en bloc seguint l'exemple de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, d'abandonar el partit. Després del degoteig de baixes, ara el partit ha decidit renovar els òrgans i l'assemblea de la vegueria de Girona ha aprovat aquest divendres la candidatura encapçalada per Miquel.

El nou president de la formació a les comarques gironines ha destacat que vol «fer compatible el camí cap a la independència» juntament amb «el lideratge» de Carles Puigdemont. Per la seva banda, el president nacional del partit, David Bonvehí ha destacat que la nova executiva «combina veterania amb joventut» i «té força i projecte» per a la demarcació. A banda de Sergi Miquel que ocuparà la presidència, a l'executiva està formada per Olga Reixach, Albert Robert, Joel Masdéu, Olga Villa, Olga Guillem, Joan Català, Fermí Santamaria i Ramon Serra.

El Parlament rebutja l'enjudiciament i la possible condemna del president Torra amb els vots de JxCat, ERC i CUP 

En un altre ordre de coses, el Parlament ha rebutjat l'enjudiciament i la possible condemna del president de la Generalitat, Quim Torra. La cambra ha donat llum verda a una proposta de resolució conjunta dels grups de JxCat, ERC i la CUP-CC. La resta hi ha votat en contra. El ple també ha manifestat que els fets pels quals s'acusa Torra «no són constitutius de cap delicte». La cambra també s'ha solidaritzat amb el president «per haver defensat les institucions catalanes, la llibertat d'expressió, la llibertat dels presos i exiliats i el dret a l'autodeterminació». En un altre punt, el Parlament ha manifestat la «desproporció i indignitat» del judici i el titlli de «polititzat».

El ple també ha condemnat la «repressió reiterada» contra els tres darrers presidents de la GeneralitatArtur Mas, Carles Puigdemont i el mateix Torra. D'altra banda, el Parlament reivindica «la voluntat sobirana» dels catalans «per sobre de qualsevol criminalització, amenaça o intimidació o intent de deslegitimació per part de la judicatura o la fiscalia espanyoles». Per tot plegat recorda que «només la majoria del Parlament té legitimitat per atorgar o retirar la confiança al president i al Govern».