Detecten un brot de coronavirus a una residència de salut mental d'Osona

L'Ajuntament diu que afecta una part important de residents i algun treballador però que són casos lleus i asimptomàtics

Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida
Salut ha detectat un brot de coronavirus a Sant Boi de Lluçanès | Cedida

El Departament de Salut ha detectat un brot de coronavirus a la residència de salut mental Montcel de Sant Boi de Lluçanès (Osona) que afectaria una part important dels residents (hi ha 74 places) i algun treballador.

L'alcalde del municipi, Marc Parés, ha explicat a l'ACN que no hi ha xifres oficials perquè fins a l'últim moment s'han estat fent les PCR i que encara estan pendents de tots els resultats. El que sí que ha assegurat és que de moment tots els positius detectats són lleus i asimptomàtics. Segons publica Nació Digital, Salut té comptabilitzats 55 positius i una persona ingressada, mentre falta saber els resultats de 3 PCR.

L'alcalde de Sant Boi de Lluçanès, Marc Parés, ha fet una crida a la calma tot dient que «s'estan fent les coses bé i els professionals hi estan treballant» alhora que ha demanat continuar en «alerta» i no abaixar la guàrdia mantenint les mesures de prevenció per evitar contagis. Aquest matí professionals de Salut i de l'ABS de Sant Quirze han visitat el centre per donar les pautes a seguir mentre s'intenta esbrinar l'origen del brot.

Catalunya registra 1.268 positius i 16 morts per coronavirus en les últimes 24 hores

Catalunya ha sumat 1.268 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 127.027, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 298 positius més que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 150.809 (1.383 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.221 persones per coronavirus a Catalunya, 16 més que en el darrer balanç. D'aquests, 8.031 han mort en un hospital o centre sociosanitari, 4.181 en una residència, 837 al seu domicili i 172 que no són classificables per manca d'informació.

Els ingressats als hospitals pugen en 6 persones i són ara 768. D'aquests, 135 estan a l'UCI, 1 més que fa 24 hores. El risc de rebrot puja centèsimes, de 150,91 a 151,13, mentre que la velocitat de propagació també ho fa lleugerament, de 0,90 a 0,91. Pel que fa a les residències d'avis, hi ha hagut fins ara un total de 18.013 persones que han donat positiu, de les quals 6.500 han mort i 38 es troben ingressades.


Comentaris

envia el comentari