Ayuso anuncia el confinament perimetral d'algunes zones de Madrid

La presidenta autonòmica ha comparegut a mitja tarda d'aquest divendres

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en una compareixença fa uns mesos. | EP

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha comparegut a mitja tarda d'aquest divendres, 18 de setembre, per anunciar diverses mesures dràstiques per controlar l'expansió del coronavirus a la regió. Així, Díaz Ayuso ha anunciat un milió de tests d'antígens per a la setmana vinent, i ha explicat l'aplicació de mesures de restricció de mobilitat en algunes zones de la comunitat, un total de 37 àrees sanitàries que afecten més de 850.000 persones, d'on no es podrà entrar ni sortir. Dins dels perímetres, es permet la mobilitat, les reunions es limiten a un màxim de sis persones, es tanquen parcs i jardins i els aforaments queden reduïts amb caràcter general al 50%.

Torra reclamava un confinament a Isabel Díaz Ayuso

Abans de conèixer la decisió d'Ayuso, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit confinaments de manera urgent a la Comunitat de Madrid, després de veure les dades epidemiològiques que té aquest territori i l'evolució de la covid-19 de les darreres setmanes. Ayuso, però, els ha descartat. «És inevitable que a Madrid es facin confinaments», ha sentenciat Torra en roda de premsa després del debat de política general del Parlament. Després de recordar les «mesures dures» que el Govern va haver de prendre a Lleida i el Segrià, a Figueres i Vilafant o a Barcelona i l'àrea metropolitana, i les «crítiques» que va rebre, Torra ha demanat a Madrid que «prengui decisions quan toca» i no demori més el confinament.

I és que el president creu que «perdre una hora ara a Madrid es un risc altíssim» i per això ha volgut llençar l'exigència des del Parlament. «No puc entendre com no s'han fet confinaments encara. És urgent prendre mesures ja», ha afegit. A més, per comparació amb Madrid i altres territoris de l'Estat, Torra s'ha felicitat per la situació epidemiològica que té Catalunya. Però ha avisat que «el missatge no és de satisfacció ni de relaxament, sinó de seguir alerta perquè Catalunya no es pot desviar de les mesures de prevenció». «Vénen dies molt crítics. No tenim la màxima criticitat de Madrid, però s'ha d'estar alerta», ha explicat.


Comentaris
Serafi Bandarra i Grataconys
Si no tanca tot Madrid no fara res de res

envia el comentari