Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una muntanya, del llac Pukaki i una carretera

Sergi Porteros, el jove handbolista català mort per una allau al Perú

Va formar part de l'Handbol Sant Cugat i també del Club d'Handbol Valldoreix, que comptava amb la seva tornada | Els ajuntaments de Cerdanyola i Sant Cugat han decretat un dia de dol i han guardat cinc minuts de silenci en memòria dels alpinistes

La tràgica mort de tres alpinistes catalans i el seu guia després a les muntanyes Andes del Perú ha commocionat tot Catalunya.  Adrià Sanjuan Perelló i Sergi Porteros Villar, veïns de Sant Cugat del Vallès, i Gerard Bofarrull Regal, natural del municipi de Cerdanyola del Vallès, van perdre la vida després de veure's sorpresos per una allau a la zona del Nevado Mateo, a la regió Ancash, en una zona cèntrica i a més de 5.000 metres d'altura del país sud-americà. 

Sergi Porteros, una jove promesa de l'handbol català

La tragèdia ha colpejat amb força el Vallès Occidental, d'on eren originàries les tres víctimes mortals. Avui ha estat un dia dolorós, de mostres de condol i de record dels joves. Un d'ells, Sergi Porteros, va estudiar a l'escola Avenç, formava part de l'Esbart Dansaire, i també dels Castellers de Sant Cugat. 

Porteros va destacar, més enllà de  la seva afició a l'alpinisme, per la seva trajectòria com a jugador d'handbol.  Va formar part de l'Handbol Sant Cugat, i també del Club d'Handbol Valldoreix,  clubs que aquest dimarts han lamentat la seva pèrdua. 

Els dos clubs on va jugar Porteros, commocionats

A través del seu perfil de Facebook, el primer club s'ha mostrat «colpit» per la mort del seu exjugador, i ha expressat «tot el seu suport i afecte a la família i amics» de Sergi. La inesperada mort del jove ha estat especialment dolorosa per al club de Valldoreix, que comptava que tornés a vestir la seva samarreta verda.

«Sergi, t'estàvem esperant. Comptàvem amb la teva tornada», ha assegurat el club a les xarxes socials. El Club d'Handbol Valldoreix ha assegurat estar «trasbalsat» amb aquesta notícia que no els «entra al cap». «Sergi, sempre seràs el nostre 13. Sempre estaràs amb nosaltres.  Ets part de la família del CH Valldoreix», ha conclòs el missatge del club. 

Dimarts de dol a Sant Cugat i a Cerdanyola

L'Ajuntament de Sant Cugat, d'on eren Sergi i Adrià, ha mantingut aquest dimarts a les 12.00 hores cinc minuts de silenci com a mostra de dol per la mort dels tres alpinistes, i ha decretat un dia de dol amb les banderes a mig pal. La mateixa decisió l'ha pres Cerdanyola, d'on era  la tercera víctima mortal, Gerard Borrull, i l'únic supervivent de la tragèdia, Pablo Belmonte.