Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una tele amb el logo de netflix

Les 8 sèries de terror de Netflix ideals per a fer una marató

Fem un repàs a les sèries originals de Netflix més esgarrifoses per a tot el públic

Si fem un repàs pel llarguíssim catàleg de Netflix, podem apreciar la gran quantitat de sèries de ficció de què disposa la plataforma. No obstant això, alguns gèneres surten més afavorits que d'altres. El drama i la ciència-ficció estan més que coberts, però les sèries de terror a Netlfix no són tan abundants.

Hem passat uns dies enganxats a la pantalla per fer una llista de sèries que fan autèntica por.

1. La maledicció de Hill House (2018)

La sèrie que va despertar el meu interès per les produccions de terror a Netflix. Estrenada el 2018, 'La maledicció de Hill House' rescata el vell recurs de la casa abandonada i el juga molt més.

Basada en la novel·la homònima de Shirley Jackson, relata la història d'un grup de germans criats a la casa embruixada més famosa d'Estats Units. Després d'una inesperada reunió familiar, hauran d'enfrontar-se als fantasmes del passat que segueixen al món dels vius. El terror es presenta mitjançant flashbacks, construint uns personatges complexos i turmentadors.

La seva primera temporada no ha fet més que rebre crítiques positives.

https://www.youtube.com/watch?v=MsOCsQ-FHII&ab_channel=NetflixEspa%C3%B1a

2. Nightflyers (2018)

'Nightflyers' és l'adaptació d'una novel·la curta de George R.R. Martin, autor de la saga 'Joc de Trons'. Aquest hauria de ser motiu suficient per confiar cegament en la sèrie, però lamentem que no s'han complert totes les expectatives.

Els tripulants de la nau Nightflyer viatgen per l'espai cercant vida alienígena, però el perill viatja amb ells. Un poderós telèpata intenta entrar a les seves ments per dur a terme actes terribles. La sèrie és suficientment interessant per mantenir-nos en tensió, però trobem a faltar personatges carismàtics o amb un rerefons complex.

Si t'agrada la barreja entre terror i ciència-ficció, no t'ho pensis més. Amb els seus errors, segueix sent una sèrie per gaudir.

https://youtu.be/wnmH4VKVgFo

3. Scream (2015)

Els amants del gènere slasher tenen una cita amb 'Scream', la sèrie de terror a Netflix que repeteix la fórmula de les pel·lícules. No pretén inventar la pólvora, però no falten els adolescents insensats i l'emmascarat que intenta apunyalar-los a la primera de canvi. Però no tot ha de ser perfecte per passar una bona estona al sofà, oi?

Dos factors que et podrien convèncer: està escrita per Kevin Williamson ('Sé què vau fer l'estiu passat' o 'La maledicció') i dirigida per Wes Craven ('Malson a Elm Street' i 'Scream'). Dos genis així no poden resultar en una producció mediocre.

https://youtu.be/TtJypNcyNsA

4. Gul (2018)

Una de les estratègies de Netflix és diversificar el catàleg amb produccions internacionals. D'aquesta manera ha arribat 'Ghoul', la primera sèrie índia a Netflix amb producció i direcció estatunidenca. La trama ens situa en un futur distòpic en què predomina el feixisme. La protagonista és una militar enviada com a interrogadora a un centre de detenció per a terroristes. Allà descobrirà que alguns dels presos posseeixen poders sobrenaturals.

No hi ha doblatge al català ni al castellà, així que hauràs de conformar-te i veure-la en versió original.

https://youtu.be/xs3Al1JDi30

5. Kingdom (2018)

Una molt bona sèrie de terror a Netflix és 'Kingdom'. La recepta de la sèrie és senzilla: Japó feudal + zombis. Aquesta producció coreana està basada en el còmic 'The Kingdom of the Gods', però els paral·lelismes amb 'The Walking Dead' acaben aquí.

Tant la fotografia com els escenaris són visualment admirables, tot i que els personatges no ens han despertat gaire interès (com a mínim a la primera temporada).

https://youtu.be/XtOikugShSA

També et poden agradar...

Si ets d'ensurt fàcil o directament no t'agraden els ensurts, et proposem les següents sèries. Et garantim que no hi passaràs malament, però et poden deixar amb mal cos.

6. Stranger Things (2018)

Avui dia, hi ha molt poca gent que no conegui 'Stranger Things', la producció nord-americana que va catapultar la plataforma a Espanya.

Aquí, la por és relativa. És cert que l'ambientació arriba a ser asfixiant i l'enemic principal, el «demagorgon», té un aspecte aterridor, però en cap moment tenim la sensació que el terror imperi sobre la ciència-ficció. 'Stranger Things és una sèrie de mal rotllo, sí, però per un públic molt ampli.

https://youtu.be/x7Yq9MJUqjY

7. Les esgarrifoses aventures de Sabrina (2018)

Seguint l'esperit vuitanter de 'Riverdale' o 'Stranger Things' trobem aquesta sèrie sobre la mítica bruixa televisiva. Oblida't de les velles sitcoms de drama i comèdia, perquè aquesta nova adaptació està carregada de referències als clàssics de terror com 'L'exorcista' o 'Malson a Elm Street'.

Destaquen aspectes com l'ambientació o l'estètica, però el seu gran atractiu és la clara orientació feminista encapçalada per l'estatunidenca Kiernan Shipka ('Mad Men').

https://youtu.be/ZRVgMWWXeeY

8. Black Mirror (2011)

'Black Mirror' és una sèrie d'antologia, el que significa que cada episodi té uns personatges i un plantejament diferents. Si bé hi ha un denominador comú: les conseqüències de la revolució tecnològica en un futur distòpic, les temàtiques són molt variades.

https://youtu.be/cua1gxeB3Cw

Així doncs, hi ha episodis que ens deixen amb pitjor cos que d'altres. Aquesta és la llista dels que fan més por:

      White bear  (Os blanc)  2x02: una dona es desperta en una sala sense recordar qui és ni què hi fa, allà. Posteriorment, haurà d'escapar d'un incansable grup de perseguidors que intenta acabar amb la seva vida. Una crítica àcida a la morbositat i la violència als mitjans de comunicació.

     Playtest 3x02: 'Playtest' és l'exercici perfecte per al següent plantejament: què passaria si t'enfrontessis a les teves pors més grans, cara a cara? El protagonista ho descobrirà gràcies a una simulació virtual. Per als amants del terror psicològic.

     Men against fire  (La ciència de matar)  3x05: la violència i l'odi irracional a altres éssers humans és l'eix central d'aquest episodi. 'Man against fire' segueix la història d'un soldat immers a la guerra, que poc a poc experimentarà sensacions estranyes i sentiments contradictoris.

      Metalhead (Cap de metall) 4x05: per a molts és una autèntica obra d'art, per altres, un episodi sense sentit. 'Metalhead' és la història d'una dona que fuig d'un robot amb forma de gos i programat per matar tot ésser humà. Filmat íntegrament en blanc i negre.