El servei essencial de Catalunya que podria fer vaga imminentment

L'empresa que gestiona el 112 a Reus ha presentat un concurs de creditors voluntari i no garanteix pagar les pròximes nòmines

Terratrèmol laboral al Centre d'Emergències de Catalunya a Reus (CAT 112). El comitè d'empresa es planteja convocar una vaga de treballadors imminent després de denunciar la situació que estan vivint els treballadors d'aquesta companyia, fruit de la nefasta realitat que viu l'empresa que gestiona aquest servei essencial.

L'empresa gestora, Grupo Norte, està en concurs de creditors voluntari i no assegura pagar les pròximes nòmines. A més, des de fa setmanes la companyia no ofereix alguns dels serveis que oferia fins ara, com per exemple, la traducció d'atenció als ciutadans en 28 idiomes. Per aquests motius, el comitè denuncia «la vulnerabilitat i desempara» dels treballadors i «la lamentable situació» que viu aquest servei públic.

L'adjudicació del servei a Grupo Norte acaba el mes d'octubre

Com dèiem, la situació de l'empresa que gestiona aquest servei públic és crítica. Grupo Norte és l'adjudicatària del servei fins al mes d'octubre, però acana de presentar un concurs de creditors voluntari i ha comunicat als representants legals de les treballadores que no pot garantir pagar-los la nòmina de maig ni la paga doble del mes de juny. 

Tot i això, l'empresa «no descarta continuar en el servei malgrat el procés de resolució del contracte iniciat per CAT 112» i ha acceptat la possibilitat de fer-se càrrec de les nòmines pendents com a responsables solidaris.

Les queixes i propostes del Comitè d'empresa del CAT 112 de Reus

Evidentment, els representants dels treballadors han carregat contra l'empresa i també contra l'administració. El Comitè d'empresa del CAT 112, format íntegrament per representants de la CGT, alerta que la situació «deixa al descobert» les mancances d'un servei públic gestionat per una empresa privada que «prioritza la rendibilitat econòmica a les necessitats del servei».

Així doncs, els treballadors reclamen que la recepció i gestió d'emergències «no se subcontracti a empreses que no compleixen amb els requisits indispensables d'un servei públic de qualitat».

Sense servei de traducció des de fa setmanes

A banda de posar en alerta la situació laboral dels treballadors, la situació del Grupo Norte també ha afectat directament al servei que es dona a la ciutadania. I és que, tal com també ha denunciat la CGT, ja fa diverses setmanes que el CAT 112 no atén amb el servei de traducció perquè Grupo Norte no ha pagat a l'empresa Seprotec que l'oferia.

Els treballadors del 112 atenen trucades en català, castellà, anglès, francès i alemany, però el Comitè denuncia que actualment no es poden atendre ciutadans en una situació de risc o emergència que no parlen cap dels idiomes citats. La incidència no s'ha comunicat als treballadors i «s'ha fet dir als comandaments que el Seprotec està fora de servei per problemes tècnics».

En aquest sentit, els empleats del 112 lamenten que «se'ls traspassi la responsabilitat de no poder atendre els ciutadans com es mereixen per una mala gestió del servei». Entre altres deficiències del servei, denuncien que s'han donat casos d'excés de trucades sense que l'empresa reforci el servei amb més treballadors i moltes queden en espera i sense atendre. «Ha prioritzat complir amb exigències del plec de condicions a garantir l'atenció a tots els usuaris», asseguren.


Comentaris

envia el comentari