ÚLTIMA HORA

⚫ Mor el cantant català Àlex Casademunt en un accident de trànsit a Mataró

Set guanyadors de l''Euromillones', a punt de perdre els diners: milions d'euros

Se'ls acaba el termini per reclamar el premi, que passarà a les arques de l'Estat si no ho fan

Euromillones
Imatge d'una butlleta de l''Euromillones'   | El Confidencial

Si hi ha alguna cosa que pot suposar una decepció és jugar a l''Euromillones' i comprovar que no hem estat els afortunats. Tot i això, no és comparable amb el fet que sí que tinguem en el nostre poder la combinació guanyadora i per distracció o oblit, ens passi el temps de reclamar el premi, perdent de cop l'oportunitat de la nostra vida de solucionar els nostres problemes econòmics i poder complir els nostres somnis.

Set guanyadors a punt de perdre el seu premi

Com cada divendres, el sorteig de l''Euromillones' posa en joc una suculenta suma de diners capaç de canviar-nos la vida per complet. Per exemple, aquest mateix divendres se sortegen 163 milions d'euros a conseqüència del pot acumulat, ja que en el passat sorteig no hi va haver cap encertant en la primera categoria.

No és d'estranyar que aquesta descomunal xifra provoqui un efecte crida entre la població desitjosa de temptar la sort i així alçar-se amb l'anhelat premi. Però cal ser conscients que igual d'important és participar com el fet de comprovar la nostra butlleta un cop hagi passat el sorteig. Si no, correm el risc d'oblidar-nos d'ell i perdre tots els diners en el cas que tinguem el número guanyador.

Es calcula que prop d'una desena de persones han passat de la nit al dia de ser milionaris a tornar a la seva situació econòmica per culpa de no comprovar a temps les seves apostes. A Espanya no hi ha registrat cap cas, però en altres països sí que ha passat i costa imaginar el que s'ha de sentir quan te n'adones del gran error comès. Al Regne Unit hi ha set persones que són milionàries, però que a dia d'avui no han reclamat el seu premi i que estan a escassos dies de perdre-ho.

El compte enrere

El 18 de setembre i el 2 d'octubre, el sorteig de l''Euromillones' va obtenir dos encertants. Els dos afortunats encara no han reclamat el seu premi i el compte enrere corre. Tan sols els queden 33 dies i 47 respectivament per comprovar la seva butlleta i poder fer-se amb els diners. En el cas que això no passi i la data arribi al seu final, tots els diners passarà a les arques de l'Estat, que destinarà els diners a organitzacions caritatives.

A aquests dos se'ls sumen altres casos, com el d'un encertant del sorteig 'El Millon' a Coventry (Gran Bretanya) que li queden 82 dies per reclamar, un altre a Borough of Brentwood (Regne Unit) amb 138 dies per endavant, i un encertant que compta amb un marge amb 152 dies. A més, dos premis de 145.000 euros i 81.000 encara esperen els seus amos fins al 23 de juny i 30 del mateix mes, respectivament.

El temps per reclamar a premi a Espanya

Tal com passa en altres països participants en el sorteig, Espanya també compta amb un temps límit per poder reclamar el premi de l''Euromillones'. En el nostre cas, comptem amb tres mesos des de la data posterior al dia del sorteig per poder comprovar les butlletes i així reclamar els nostres diners, en cas que hàgim estat els afortunats.

Aquest termini és del tot inamovible, sent només possible allargar un dia més en el cas que l'últim dia dels tres mesos fixats caigui en festiu a la localitat on es va comprar la butlleta. Com passa en altres països, si l'afortunat no reclama el seu temps en aquest marge de temps, tots els diners passarà a les arques del Tresor Públic.

A més, hem de ser curosos amb la nostra aposta. Si la butlleta presenta algun tipus de desperfecte, 'Loterías y Apuestas del Estado' haurà de realitzar les comprovacions oportunes per verificar l'autenticitat de la butlleta i, en cas positiu, procedirà a l'autorització del cobrament.


Comentaris

envia el comentari