Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del taller sobre la deixalleria mòbil de Vila-seca a un dels centres escolars.

Les escoles i instituts de Vila-seca se sumen a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

L'Ajuntament programa una cinquantena de xerrades i tallers als centres d'ensenyament entre el 18 i el 22 de novembre

Imatge del taller sobre la deixalleria mòbil de Vila-seca a un dels centres escolars.
Els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l’activitat 'La Deixalleria Mòbil va a l’escola'. | Ajuntament de Vila-seca

L’Ajuntament de Vila-seca celebra un any més la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una iniciativa de caràcter europeu per sensibilitzar la població de la necessitat de reduir la generació de deixalles. Per això, del 18 al 22 de novembre, es realitzaran una cinquantena d’activitats mediambientals com xerrades informatives i tallers de prevenció de residus en tots els centres educatius del municipi i altres espais de Vila-seca.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Prendre consciència sobre els problemes dels residus des de ben petits

Els més petits de les escoles s’aproparan a les problemàtiques de la presència de residus al mar a través de la història del Pop Plastopus, que els explicarà les seves aventures i els animarà a emprendre actituds com el reciclatge. Un any més, els infants de 2n de primària de les escoles de Vila-seca podran participar de l’activitat 'La Deixalleria Mòbil va a l’escola' per tal de conèixer el seu funcionament, així com els impactes que generen en el medi els residus que s’hi dipositen.

Per la seva banda, els alumnes de l’Escola Cal·lípolis visitaran la deixalleria de la Pineda i els alumnes de l’Escola de la Plana participaran a l’activitat Plastioles, en la qual tractaran la reducció, reutilització i reciclatge a través de l’elaboració d’una titella.

Els alumnes de 1r d’ESO dels instituts de secundària del municipi, reflexionaran sobre la generació de residus en els esmorzars que realitzen al centre educatiu, amb l’objectiu d’emprendre una actitud proactiva en la minimització dels residus. Per la seva banda, els alumnes de 2n d’ESO assistiran a la xerrada de prevenció i gestió dels residus municipals i els de 4t d’ESO simularan l’acció d’anar a comprar per identificar criteris de consum responsable, en l’activitat anomenada 'L’Ecocompra'.

A més d’aquestes activitats, la regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya, pronunciarà la xerrada 'Què se’n fa dels nostres residus i què podem fer per a reduir-los?' en diversos espais. En primer lloc, ho farà als instituts de Vila-seca i després a l’Esplai de Gent Gran Sant Esteve de Vila-seca, a l’Aula 15 i al Centre de Formació d’Adults. Tots els assistents rebran, de forma gratuïta, material per a fomentar la recollida selectiva  i la correcta gestió dels residus.

Vila-seca compleix els requisits europeus i supera el 50% de recollida selectiva

Cal recordar que Vila-seca és el municipi de més de 15.000 habitants de la demarcació de Tarragona que obté millors resultats de recollida selectiva, amb un percentatge del 51,64%, assolint així els requisits legals de la Unió Europea, que fixa a un 50% la recollida selectiva en l'àmbit municipal per a l’any 2020.