La Shamaila retrobant-se amb la seva família i el seu nadó, al Passeig Marítim de Barcelona

Shamaila, la mare que ha pogut veure el seu nadó d'estar 20 dies ingressada a l'UCI

L'escenari del retrobament ha estat el passeig Marítim de la Barceloneta

Els treballadors de l'UCI de l'Hospital de Mar de Barcelona, a través del programa d'humanització del centre sanitari, han fet possible una història d'allò més bonica. En Hassan, un nadó de només tres setmanes, ha conegut per primera vegada la seva mare, Shamaila, després d'estar ingressada 20 dies a l'UCI a causa d'una pneumònia provocada pel coronavirus. Després de donar a llum i passar aquestes dues setmanes ingressada, la mare ha conegut conèixer el seu fill i ho ha fet en un retrobament emotiu al Passeig Marítim de la Barceloneta.

El relat dels fets

Shamaila, de 38 anys i de Bangladesh, va arribar a l'Hospital del Mar el passat 4 de gener. La dona, que fa 9 anys que viu a Espanya, estava embarassada, a punt de parir, i era positiu per Covid-19. De fet, tenia els pulmons greument afectats i els metges van decidir aplicar una cesària per reduir la pressió al seu organisme i aplicar medicació preventiva sense afectar el bebè.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El fill va néixer sense problemes, però la mare no va poder suportar el part i després de la cesària va ser traslladada a l'UCI de l'hospital amb pronòstic greu. La mare no va poder veure ni abraçar al seu fill. A mesura que van passar els dies, el seu diagnòstic era cada vegada pitjor i va haver de ser intubada i sedada durant 10 dies, sense visita. Finalment, aquest diumenge els metges la van despertar i la dona va poder respirar sola.

Després d'aquests terribles dies, el personal de la planta de l'UCI va planificar un trajecte especial, passejant pel carrer, amb vistes al mar, fins arribar al passeig on es va poder retrobar amb la seva família i veure, per primera vegada, el seu nadó. A més, va poder abraçar els seus altres fills i el seu home, qui fa 20 anys que viu aquí i regenta una botiga.

 

El programa d'humanització de l'Hospital del Mar

Aquest retrobament forma part del programa d'humanització de l'Hospital de Mar, que té com a objectiu millorar l'estat d'ànim, orientació, evitar la confusió i accelerar el benestar emocional dels pacients. La coordinadora del pla, Judith Marín, explica en declaracions a 'La Vanguardia' que el pla es practica des de fa dos anys: «Crec que veure'ls ens fa molt més conscients del que s'està patint amb la Covid-19 portes endins, una malaltia en la qual tots som més vulnerables».

«Els passejos curatius són potser l'acció més espectacular, per nosaltres pot ser que encara més sigui veure'ls caminar, amb els seus tubs i màquines, per tota l'UCI. Els físios estan cada dia allà», explica la sanitària de l'UCI. D'altra banda, el programa també inclou suport psicològic o activitats com teràpia individuals amb música i visita de mascotes per persones amb animal i sense família. Segons indica el citat mitjà, Shamaila es troba en una de les quatre plantes que l'hospital té en aquests moments dedicats a la Covid-19 i possiblement en una setmana pugui tornar a casa si evoluciona bé.