Simón creu que els grups escolars han de ser d'entre 15 i 20 alumnes

Paral·lelament, ha alertat que hi haurà, possiblement, un increment en els contagis per la celebració de les festes majors aquest agost | També ha explicat que els canvis a les escoles és quelcom que «demana una inversió»

Fernando Simón, amb camisa blanca, durant una roda de premsa
Fernando Simón ha alertat aquest dilluns d'un possible augment de contagis de Covid-19 per les festes majors | ACN

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha defensat que els grups estables de convivència als centres educatius han de ser «relativament petits», de «15 a 20» alumnes, perquè no suposin «un problema important per a la salut pública». Tanmateix, el responsable de Sanitat ha admès que les ràtios seran les decideixi cada CCAA «sabent quines són les recomanacions del Ministeri d'Educació». Així mateix, també ha explicat que els canvis a les escoles és quelcom que «demana una inversió». 

En roda de premsa aquest dilluns a la tarda, Simón ha afirmat que cal «inversió» si es vol garantir la distància social entre nens per evitar contagis. Si no s'implementen normes de comportament «adequades» també fora de l'aula, «els riscs d'infecció seran els mateixos que al març», ha avisat. Per això, cal invertir en «espai, recursos i temps al llarg del dia», ha dit.

Increment de contagis per les festes majors

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha afirmat que és «molt probable» que hi hagi un «petit increment» de casos de coronavirus en els pròxims dies associats a les festes majors d'agost. Tot i que Simón ha definit les d'aquest any com a «no-festes», el responsable de Sanitat ha suposat que les mesures de seguretat no s'hauran aplicat amb tot el rigor necessari a totes les zones ni s'hauran respectat per part de tots els grups de població.

«Veurem si som capaços de controlar els efectes negatius i haurem de veure com evoluciona», ha dit aquest dilluns a la tarda en roda de premsa. Simón ha afirmat que a l'Estat hi ha un «increment progressiu» de casos però ha dit que és «suau».

Segons el responsable de Sanitat, l'augment de contagis és «més fàcil de controlar que en altres períodes» i és «moltíssim més suau que al març i abril». Tanmateix, ha admès que la dada de nous positius dels últims tres dies (16.269) «no és bona». Simón ha destacat que el virus va evolucionant «geogràficament» i mentre autonomies com Catalunya ja estan en una fase de «control» ara són d'altres com Madrid les que estan incrementant els casos amb més força.

El fet que Catalunya hagi millorat indica, segons Simón, que és possible controlar els brots. El director del CCAES ha remarcat que la capacitat de detecció és del 60 al 70% del total de casos i ha explicat que s'estan identificant gairebé 20.000 sospitosos diaris a l'Estat espanyol.


Comentaris

envia el comentari