Simón admet un augment del 30% dels contagis de coronavirus en menors

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha demanat «prudència» a l'hora de valorar les dades

Fernando Simón en roda de premsa pel coronavirus el 17 de març de 2020
Fernando Simón, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat aquest dimecres, 13 de maig, que s'ha detectat un augment del 30% en els contagis de coronavirus en els menors de 10 anys. La dada preocupa, tot i que aquest dimarts, Simón ja es va afanyar a desvincular qualsevol augment en aquesta franja d'edat dels permisos per sortir a passejar amb nens, que van començar a posar-se en pràctica tot just fa disset dies.

Simón reconeix que la variació preocupa, però manté la prudència

Aquest dimecres hi ha insistit dient que, si fossin per aquesta causa, els contagis s'haurien d'haver detectat ja fa gairebé una setmana, entre els deu i els quinze dies després d'haver contret el virus.

El doctor Simón ha volgut posar èmfasi en què no es tracta d'una «diferència significativa», però ha reconegut que «pot haver-hi un augment que s'haurà de valorar amb molt de compte». Ara bé, ha estat clar dient que «aquestes oscil·lacions preocupen», si bé ha apuntat que potser en aquests moments se n'estan detectant més perquè, atès que hi ha menys casos en general, es fan més proves als nens perquè no cal seleccionar tant entre persones que presenten els símptomes.

Mascaretes a la selectivitat

D'altra banda, i en relació a les proves de Selectivitat, Simón ha dit que s’haurà de debatre amb Educació però que caldrà garantir les mesures de seguretat no només durant l’examen sinó també en les entrades i les sortides. «L’ús de mascaretes depèn de si es poden garantir les distàncies tant a fora com dins de les aules», ha insistit.

En relació a l’ús de mascaretes, Simón ha dit també que cal tenir en compte com funciona la transmissió de la malaltia i que «no té massa sentit que algú que va sol amb cotxe la porti però sí quan surti i vagi a relacionar-se». «Per tant, la meva posició és que és altament recomanable i si al final es decideix que sigui obligatòria, hi haurà altres factors de control públic, polític o d’educació», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari