Simón evita pronunciar-se sobre l'obligatorietat de les mascaretes

Simón diu que els nous indicadors que Sanitat demana a les CCAA són per «poder valorar la capacitat de detecció precoç»

Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa
El doctor Fernando Simón, en una compareixença a la Moncloa. | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha evitat pronunciar-se sobre la proposta d'obligar a utilitzar mascareta al carrer, tot i que ha demanat que es pensi amb «cautela» aquesta mesura perquè pot generar «problemes» a molta gent. Durant la conferència de premsa diària, Simón ha qualificat de «raonable» que actualment s'obligui a utilitzar les mascaretes al transport públic, o que es recomani dur-la al carrer, malgrat que ha insistit que aprovar una mesura que obligui a fer-ho és «molt difícil».

I és que, tal com ha assenyalat, hi ha col·lectius, com ara infants, persones que pateixen atacs d'ansietat o pacients amb una malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), als quals pot suposar un problema utilitzar-les molta estona. «Ara potser hem de sobreactuar una mica per prevenir riscos, i això sempre és acceptable. Però les mascaretes no les pot fer servir tothom de la mateixa manera, i per tant cal pensar-ho amb molt de compte perquè pot generar problemes importants», ha apuntat.

Es vol valorar la capacitat de detecció precoç del virus per part de les comunitats autònomes

Simón també ha explicat que l'ordre que demana a les comunitats autònomes informació diària i individual dels casos sospitosos i confirmats és per «poder valorar la capacitat de detecció precoç». Segons Simón, serviran per «poder estar segurs que ho estem detectant tot i que ho estem detectant a temps» i, per això, s'han introduït els «nous indicadors». «Van dirigits a la capacitat de detecció de persones amb simptomatologia compatible per lleu que sigui i la capacitat diagnostica d'aquestes persones», ha dit en roda de premsa aquest dimarts. Simón ha afirmat que aquesta informació «més detallada» estarà llesta «en els pròxims dies».

«La implementació de l'ordre no és instantània» perquè requereix una adaptació per part de les autonomies, ha explicat. Entre d'altres, cal adaptar les rutines de transmissió de dades i els sistemes informàtics d'atenció primària i hospitalària. Per això, aquesta setmana s seguirà mantenint la informació que es publicava fins ara. «Quan la qualitat de la informació tingui l'exhaustivitat adequada passarem a informar amb els nous indicadors que estem preparant», ha apuntat.


Comentaris

envia el comentari