Simón recorda: «No es pot estar aturat ni xerrar en rotllana»

El coordinador justifica el tancament d'alguns parcs i jardins: «El control pot ser pitjor i més complicat»

Fernando Simón en la compareixença d'aquest matí de dijous, 27 de febrer
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha recordat que el desconfinament permet a partir d'aquest dissabte sortir a passejar i fer esport, amb les sabudes limitacions horàries i territorials. «Però no es pot estar aturat ni xerrar en grup o rotllana», ha volgut deixar clar Simón, que per això ha justificat el tancament d'alguns parcs i jardins.

Casos de persones xerrant en rotllana

Malgrat això, s'han donat centenars de casos de grups de persones que, en trobar-se, han fet petar la xerrada al carrer —tot i que, majoritàriament, a una distància prudencial. Simón ha llençat l'avís, doncs, perquè molta gent sense saber-ho s'ha aturat o ha tingut converses en rotllana en aquestes primeres hores de sortides permeses als carrers.

«En aquests casos, i en l'obertura de parcs i jardins, el control pot ser pitjor i més complicat», ha reflexionat en veu alta el coordinador del Ministeri de Sanitat. «Entenc que s'aniran obrint amb les mesures necessàries, però la decisió final la tindrà cada municipi», ha puntualitzat Simón. «Hi ha risc de repunt si no es prenen seriosament les mesures de prevenció», ha alertat.

Simón insisteix en ser molt prudents

«Hem de ser sensats, actuar amb sentit comú i pensar abans en la comunitat que en nosaltres mateixos», ha insistit Simón. «Tot el món coneix ja les mesures fonamentals per reduir la transmissió del coronavirus: distància i higiene. I tots sabem que hem d'evitar els riscos per a les persones grans», ha reflexionat en veu alta el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

«Hi haurà moltíssimes situacions excepcionals, i no serà fàcil adaptar les mesures a les qüestions i circumstàncies específiques de cadascú», ha reconegut Simón, que ha posat especial èmfasi en la necessitat de retardar les abraçades entre avis i nets en les passejades.


Comentaris

envia el comentari