Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home dormint

El símptoma de la nova variant Òmicron que només apareix a les nits

Detecten un nou símptoma quan et contagies de la variant Òmicron

Òmicron és imparable. Ja s'ha expandit per 57 països del món i l'OMS encara no sap la gravetat d'aquesta nova variant. Tanmateix, sabem que els casos de coronavirus s'han disparat al Regne Unit, on s'ha enregistrat el primer mort amb la nova variant.

Tot i això, durant les últimes hores s'estan destapant nous detalls sobre aquesta nova variant que ens pot ajudar a reconèixer-la. Parlem d'un nou símptoma com són les suors nocturnes.

Boris Johnson ho ha confirmat durant una visita a una clínica de vacunació propera a Paddington, a l'oest de la ciutat de Londres. «Lamentablement, sí, Òmicron està produint més hospitalitzacions i, lamentablement, s'ha confirmat que com a mínim un pacient ha mort amb la variant», ha confessat el primer ministre britànic.

Òmicron és una variant del coronavirus més contagiosa que Delta

«Així que crec que la idea que aquesta és, d'alguna manera, una versió més lleu del virus és una cosa que hem de deixar de banda. Cal reconèixer el gran ritme que s'accelera a través de la població. Així que el millor que podem fer és que tots rebin els nostres impulsors», ha prosseguit Johnson.

Imatge de diversos sanitaris a l'Hospital Enfermera Isabel Zendal de Madrid el 22 de febrer del 2021.
Òmicron és una variant de la Covid més contagiosa que Delta | GTRES

Així doncs, és evident que el coronavirus té la capacitat per mutar fàcilment, però sobre aquesta variant, que posseeix fins a 55 mutacions, encara no s'ha descobert amb certesa de quina manera afecta el nostre organisme.

És cert que, segons les primeres anàlisis, Òmicron presenta una simptomatologia menys greu que la variant Delta, però sí que és més contagiosa. Alhora, el que posa damunt la taula l'OMS és que aquesta variant tindrà més recorregut que la Delta.

Despertar xop de suor, un dels símptomes de la variant Òmicron

Segons el diari 'Mirror', en una sessió informativa del Departament de Salut de Sud-àfrica, el metge Unben Pillay va parlar alt i clar sobre Òmicron. Aquest va desgranar els símptomes que pateixen els pacients Covid que s'han contagiat de la nova variant: tos seca, febre, fatiga i «molts dolors corporals».

Aquest especialista sud-africà explica que les persones vacunades solen presentar simptomatologia més lleugera, així que no perden el gust ni l'olfacte. A més, segons aquest mitjà, pateixen suors nocturnes que poden arribar a xopar tot a la nit.

Imatge d'un home amb mascareta durant el confinament del coronavirus
Un nou símptoma ha aparegut en relació amb la variant Òmicron | GTRES

Els pacients d'Òmicron no han patit, ara com ara, febre alta ni infeccions amb quadres greus. Per tant, hi ha senyals positius que les vacunes donaran certa protecció contra la nova variant del coronavirus.

Segons revela l'OMS, encara són vitals més dades per poder estudiar la gravetat de la malaltia causada per la variant Òmicron, ja que cal saber si les mutacions afectaran la resposta immunitària provocada per les vacunes.

Un aspecte vital per combatre la variant Òmicron

Sobre les vacunes, la dosi de Pfizer protegeix en part contra la variant Òmicron de la Covid-19. Això s'ha conegut després dels primers resultats de les investigacions realitzades per l'African Health Research Institute, que han estat revelades per 'Bloomberg'.

Simulació virtual del coronavirus.
La nova variant de coronavirus, Òmicron, s'expandeix molt de pressa | Catalunya Diari

Malgrat que Òmicron evadeix en major nivell la immunitat generada per la vacuna que les altres variants, no ho fa íntegrament. A més a més, també exposa que seria clau la inoculació d'una nova dosi.

Els científics del centre investigador del país sud-africà, on va aparèixer per primera vegada Òmicron, avisen d'un aspecte que cal tenir en compte. I és que la pauta completa de la vacuna de Pfizer només protegeix un 22,5% contra la Covid en el cas de la nova variant. Això sí, després de l'estudi, consideren que la vacunació pot servir per evitar una malaltia greu.