Pla general de persones passejant pel passeig marítim de Cambrils

No tot és Covid: Els símptomes per diferenciar-la d'una simple al·lèrgia

Ara que arriba la primavera, alguns símptomes de les al·lèrgies podrien confondre's amb els del coronavirus

Segur que en algun moment o altre, des que va començar la pandèmia de la Covid a Espanya, tots ens hem preocupat de més per algun símptoma estrany o poc habitual en el nostre cos, pensant que potser podria tractar-se d'un indicador que ens havíem contagiat de Covid. En moltes ocasions, aquest símptoma detectat acaba no sent res o simplement un indicador d'alguna altra mena de malaltia.

Cal recordar, per exemple, que al principi de la pandèmia molts experts ja van alertar que algunes persones estaven tenint problemes per respirar o dolors de pit (símptomes habituals del coronavirus), però que es devien a problemes d'ansietat derivats, precisament, de les preocupacions per la Covid i el confinament.

Com ja se sap, el coronavirus té diversos símptomes que no totes les persones pateixen, però que poden ser indicatius de què s'està patint la malaltia. Els més comuns potser serien els problemes per respirar, el dolor de pit, la tos, el cansament generalitzat, la febre i la pèrdua de l'olfacte i o el gust. Com es pot veure, la majoria d'aquests símptomes podrien produir-se també per altres malalties, com per exemple, un refredat qualsevol, una grip, una altra mena d'afectació en els pulmons, etc.

Ara que ja estem de ple a la primavera, el que pot començar a passar és que es confonguin els símptomes d'una al·lèrgia normal i corrent amb els de la Covid, donat que molts poden ser similars, encara que és cert que n'hi ha altres que ens poden permetre diferenciar les dues coses fàcilment.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Covid o al·lèrgia estacional?

Així ho ha explicat una experta, la farmacèutica Marian García, a 'La Sexta Noche'. García ha volgut parlar de les diferències que podem trobar entre haver-se contagiat de Covid i estar sentint els seus símptomes o estar simplement experimentant els efectes de l'al·lèrgia estacional.

La mateixa farmacèutica ha confessat que sí que «hi ha símptomes comuns entre tots dos», que poden fer confondre una cosa amb l'altra. Per tant, que això ens passi no seria estrany. «La tos, la dificultat per respirar, la congestió nasal, el mal de cap o fatiga» serien aquests símptomes comuns que podríem experimentar, tant durant l'al·lèrgia, com en tenir coronavirus.

No obstant això, ella mateixa ha explicat que hi ha maneres de distingir una cosa de l'altra i així evitar preocupar-se de més en aquests temps en què tots, en major o menor mesura, estem preocupats per la possibilitat d'haver-nos contagiat del virus.

Abans que res, ella ha volgut deixar clar el més important, i és que «per tenir la certesa que és coronavirus, cal fer-se una prova». No hi ha més. Tal com ella ha dit, en cas de sospita, el millor és posar-se en contacte amb els serveis sanitaris, explicar el que passa i que ells valorin la situació.

Malgrat això, hi ha formes de descartar que el que es pateix és Covid i que es tracta més aviat d'una al·lèrgia: «El llagrimeig, aquest ploriqueig d'ulls, fregar-se el nas, o esternudar diverses vegades seguides» són símptomes d'al·lèrgia, malgrat que també es tingui tos, per exemple, o pressió al cap.

No obstant això, símptomes com «la febre, el dolor muscular o la pèrdua del gust o l'olfacte» són indicatius perfectes que el que s'està patint pot ser Covid. Així doncs, malgrat que en un principi pugui semblar que les dues malalties es perceben de manera similar quant a símptomes, la realitat no és del tot així, ja que hi ha una sèrie d'afectacions que ens ajuden a diferenciar-ho.