Una persona malalta a l'UCI de l'Hospital Isabel Zendal de Madrid

Els 3 símptomes de la nova variant índia de la Covid-19: Són diferents

Ja hi ha quatre comunitats a Espanya que han detectat transmissió local d'aquesta variant

La lluita contra la pandèmia del coronavirus s'encamina ja cap a l'any i mig de batalla a tot el planeta. I és que més de 80.000 espanyols han perdut la vida a causa de la Covid-19.

Tot va començar el març del 2020 quan van disparar-se els contagis i es va decretar l'estat d'alarma. Però ara gràcies al pla de vacunació, l'avanç de la malaltia està frenant.

La variant Delta del coronavirus suposa repunts de contagis i hospitalitzacions al Regne Unit

Aquest mateix dilluns, Fernando Simón informava que el 27% dels espanyols tenen ja la pauta completa. Encara que les dades obren la porta a l'optimisme, també hi ha variables que fan témer un empitjorament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ens referim a la variant Delta de la Covid-19, popularment coneguda com a variant índia, de la qual ja s'ha registrat transmissió local a Espanya. Tant Madrid, Catalunya com Castella i Lleó i la Comunitat Valenciana ja han detectat contagis d'aquesta variant.

Tot i això, de moment, només suposen l'1% dels diagnòstics. No obstant això, encara caldrà esperar. Així mateix, tothom pren com a referència el Regne Unit, on la situació ha empitjorat en els últims dies.

Allà, amb l'avanç ràpid en la vacunació, estava previst que s'aixequessin restriccions el pròxim dilluns, 21 de juny. Però el primer ministre Boris Johnson, ha anunciat el retard de l'aixecament per un mes, fins al 19 de juliol.

El motiu és l'expansió de la variant índia. Aquesta ja representa el 90% de casos al país i ha fet augmentar diagnòstics i ingressos hospitalaris. 

La variant Delta, així doncs, posa en perill de nou els progressos que s'han registrat contra la pandèmia en els últims mesos al nostre planeta.

Els símptomes de la variant índia: Diferents dels de la Covid-19

Durant l'any i tres mesos de pandèmia, hem pogut llegir en múltiples ocasions quins són els principals símptomes de la Covid-19. En concret, la pèrdua de l'olfacte i el gust, la febre i la tos són els tres grans símptomes del virus. Però la predominança de la variant índia està canviant també els símptomes més comuns del coronavirus.

La nova soca Delta presenta una simptomatologia diferent de la que coneixíem fins ara. Així doncs, a mesura que va imposant-se, canvien les manifestacions externes del virus.

Els nous símptomes de la variant índia són el mal de cap, la secreció nasal i el mal de coll. Aquest és el nou 'trio' de símptomes que pot fer-nos sospitar que ens hem contagiat d'aquesta nova variant.

És d'esperar que, igual que ha passat al Regne Unit i en altres països, la variant índia guanyi pes en les pròximes setmanes a Espanya. Amb això, anirà guanyant terreny el mal de cap i de coll i la secreció nasal com a principals símptomes.

Cal recordar que els experts admeten que la variant Delta augmenta la capacitat del contagi del virus. Tot i això, sembla que no resisteixen a les vacunes.

La variant índia presenta també possibles seqüeles greus, més enllà del canvi en els símptomes i de la seva gran capacitat de contagi. La sordesa, els coàguls sanguinis i els trastorns intestinals severs són algunes de les conseqüències de la variant Delta de la Covid-19.

Els experts adverteixen, des del Regne Unit, que la població jove que s'infecta d'aquesta variant nota els símptomes d'un refredat important. Però, a més, avisen d'aquestes perilloses conseqüències.

Davant la proliferació d'aquesta nova soca, els experts segueixen insistint en les mesures d'autoprotecció. Aquestes són la rentada de mans, la mascareta i la distància com a mètodes clau per evitar contagis de Covid.