El Sindicat d'Estudiants anuncia una vaga a tot l'Estat espanyol per un retorn «segur» a les aules

La convocatòria és per als dies 16, 17 i 18 de setembre

Els representants del Sindicat d'Estudiants, davant del Ministeri d'Educació, amb els cartells anunciant la vaga d'estudiants
La vaga d'estudiants s'estendrà del 16 al 18 de setembre. | EFE

El Sindicat d'Estudiants ha anunciat la convocatòria d'una vaga estudiantil a tot l'Estat espanyol per exigir un retorn «segur» a les aules. L'aturada serà els dies 16, 17 i 18 de setembre. «Exigim tenir el dret a una educació pública, de qualitat i presencial i un retorn a les aules segur», ha afirmat la portaveu, Coral Latorre, en una atenció als mitjans aquest dimecres a Madrid.

Latorre ha afirmat que el Ministeri d'Educació fa cinc mesos que està «de braços plegats» i ha denunciat que «no ha pres cap mena de mesura per garantir el dret a l'estudi i unes aules segures». L'organització reclama un «pla de rescat a l'educació pública» que impliqui una baixa de ràtios a 15 alumnes per aula i la contractació de 165.000 professors.

Demanen una inversió mínima en educació del 7% del PIB

«Els joves volem tornar a classe», ha assenyalat Latorre, que ha aprofitat per criticar el govern espanyol per no destinar un mínim del 7% del PIB. En aquest sentit, ha proposat un impost a les grans fortunes per invertir en educació. En aquest sentit, la líder sindical estudiantil ha rebutjat que la comunitat educativa «torni a pagar les conseqüències d'una política educativa que ha fracassat i no forma part de cap escut social». «Ens tindran davant i ens tindran al carrer», ha reblat Latorre.

El Sindicat d'Estudiants ha retret a la ministra Celaá que no hagi contestat les cartes que li han enviat, exigint-li alhora una taula de negociació amb tota la comunitat educativa perquè es compleixin les reivindicacions, començant per baixada de ràtios o la contractació de docents per a aconseguir-ho. «No hi ha temps a perdre», ha remarcat la portaveu sindical.

Coral Latorre ha aprofitat la seva compareixença per criticar «les polítiques educatives de la dreta», alhora que ha instat el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, a «no permetre el caos que s'està vivint a principis de curs» i a donar suport públicament «a les nostres reivindicacions i posar-se al costat dels que defensem l'escola pública».


Comentaris
Emilio
A veure si també fan vaga per que no es facin els botellons, anar sense mascareta i etc.... APPC!!!

envia el comentari