La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya

Infermeres de Catalunya torna a demanar la dimissió de Vergés: «És molt greu»

El sindicat ha demanat que ocupi la figura de conseller algun professional sanitari

El sindicat Infermeres de Catalunya ha tornat a demanar la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés, per l'adjudicació a Ferrovial del rastreig i la gestió en general de la crisi de la Covid-19.

Així ho han anunciat en un comunicat publicat aquest dimecres, on el sindicat ha tornat a qualificar de «molt greu» la contractació milionària d'una empresa privada «per dur a terme les tasques que poden fer els professionals de l'atenció primària» i ha assegurat que la tasca que s'ha demanat a aquesta empresa «no es fa correctament».

Per altra banda, des del sindicat d'Infermeres Han criticat també la instrucció sobre condicions laborals, la iniciativa de les automostres als instituts, els canvis en els protocols davant la covid i el «nefast pla pressupostari» per a l'atenció primària.

El sindicat va denunciar l'externalització del contracte

El sindicat assegura: «Ens sembla molt greu i perillosa l’actitud que ha estat tenint el Departament de Salut durant tota la pandèmia. El Departament de Salut ja va fer un pas més al demostrar que realment no tenia intenció de dotar a l’Atenció Primària dels recursos humans i econòmics necessaris que fa anys que es demanen».

Ja a principis de juny des del sindicat van denunciar l’externalització mitjançant l’adjudicació del que consideren «a dit» d’un contracte de més de 17 milions d’euros a l’empresa privada Ferroser -filial de Ferrovial- per a dur a terme el rastreig i el seguiment dels contactes positius per coronavirus. Un fet que qualifiquen de «molt greu», ja que no consideren necessària la contractació milionària d’empreses privades per a dur a terme les tasques que poden fer els professionals d’Atenció Primària del Sistema de Salut públic de Catalunya.

Les demandes de les infermeres

Per això, i davant el que consideren un «cúmul de despropòsits», el sindicat torna a demanar la destitució de la Consellera de SalutAlba Vergés. A més, també exigeixen que la Conselleria de Salut estigui dirigida per personal sanitari que, segons apunten, «conegui la realitat del nostre sistema de salut».

Finalment, també demanen que no es posi «sostre de vidre a les infermeres» i aquest càrrec pugui ser ocupat per una infermera, ja que «tenim moltes infermeres perfectament formades i preparades per poder assumir les responsabilitats del càrrec» sentència el sindicat.