Un sindicat dels Mossos denuncia «una absoluta manca d'efectius» durant el temporal

Lamenta que els agents han afrontat el servei «en condicions extremes»

Imatge d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra durant la nevada Filomena al Coll del moro, a Gandesa, la Terra Alta
Imatge d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra durant la nevada Filomena al Coll del moro, a Gandesa, la Terra Alta | FEPOL

El sindicat policial SAP-FEPOL ha denunciat que el dispositiu dissenyat per a fer front al temporal Filomena d'aquest cap de setmana ha tingut «una absoluta manca d'efectius». En un comunicat, el sindicat ha lamentat que els agents han afrontat el servei «en condicions extremes». A més, asseguren que la falta de recursos ha fet que el servei ordinari «es vegi absolutament desbordat».

«La manca d'efectius ha deixat el cos novament sota mínims», lamenten. Segons el comunicat, la situació se solucionaria si hi hagués una bossa d'hores extraordinàries que permetés activar els efectius quan calgués. Tot i això, el sindicat recorda que al gener el romanent de la gran part del col·lectiu està eixut i per tant no hi ha hores extres a compensar.

Segons apunten, els efectius que s'ha pogut activar per aquesta via han estat «del tot insuficients». En aquest sentit, SAP-FEPOL demana a la subdirecció general de recursos humans que faci «les gestions oportunes» perquè s'aprovi una bossa d'hores extraordinàries per afrontar «amb major garantia d'èxit» aquest tipus de dispositius.

L'Audiència Provincial de Barcelona admet a tràmit una querella de JUPOL per les protestes contra la sentència de l'1-O

Ara fa uns dies, l'Audiència Provincial de Barcelona va admetre a tràmit la querella presentada pel sindicat policial JUPOL per les protestes de la sentència de l'1-O de l'octubre del 2019. A la querella s'acusa el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, i el comissari principal i responsable de la Direcció Adjunta Operativa, José Ángel González, d'un possible delicte contra la seguretat dels agents del cos de policia durant els aldarulls.

El sindicat policial remarca que hi va haver «gairebé 300 agents ferits» durant les protestes i creuen que es podria haver evitat la situació si des de la DGP i la DAO «s'hagués posat a disposició de l'operatiu els mitjans humans i materials necessaris per a afrontar amb seguretat els greus disturbis»

L'organització creu que hi va haver «greus deficiències» en els operatius com ara la no assignació de relleus o reforç de personal, la manca de dotació de material antidisturbis o l'absència de vehicles aptes per repel·lir els «atacs» dels manifestants. «Els alts comandaments no van ajustar la seva actuació a les normes de prevenció que emparen a tot funcionari policial», lamentava el sindicat en un comunicat.

El sindicat va presentar la querella perquè creu que els dos responsables van incomplir l'article 316 del Codi Penal que castiga «els que amb infracció de les normes de prevenció de riscos laborals i estant-hi legalment obligats no facilitin els mitjans necessaris perquè els treballadors duguin a terme la seva activitat amb les mesures de seguretat i higiene adequades, de manera que posin el perill greu la seva vida, salut o integritat física». L'organització ha celebrat l'admissió a tràmit de la querella i ha dit que confien que es pugui «depurar responsabilitats» per la via judicial.


Comentaris

envia el comentari